Er det ikke egentlig ganske tullete å tømme ut gjærkaker etter bruk når det er såpass mange hjemmebryggere i Oslo som kunne hatt glede av den til sine brygg? Jeg hadde i alle fall ikke hatt noe imot å avse litt slurry om en medbrygger banka på døra med en kopp eller to på kvelden etter endt tapping på fat/flasker, dersom noen skulle ha bruk for akkurat den gjær-strainen. Om man ville, så kunne man jo ha lagt ut på forumet typen gjær og hvor/når den kan hentes (kan kombineres med denne oversikten kanskje?).
Man har jo såklart den ulempen at man ikke aner hvor nøye forrigemann har vært med reinhold dersom man ikke kjenner vedkommende, men om man legger ved litt info om hvordan gjæren er behandla, om det er brukt gjærnæring, og OG på forrige brygg og forrige bryggs øltype (f. eks. litt kjedelig å bruke IPA-gjær på en øl med lite humlepreg), så vil man i alle fall ha en viss formening om formen til gjæren, og kan gjøre seg opp ein mening på om man vil ta sjansen eller ikke.
F. eks. noe slikt:
Strain: wlp007
Øltype på forrige brygg: IPA
Starter til forrige brygg: 1 trinn 2 liter 1040
Liter på forrige brygg: 24
OG på forrige brygg: 1066
Gjærnæring brukt: Ingen
Brukt på antall brygg: 1
Tid på gjæringskar: 3 uker
Vasket: Nei
Sted: http://maps.google.com/maps/ms?hl=e....002411&t=h&z=19&iwloc=0004a54acf6ac403d3a93 Kan hentes: søndag kveld etter 18.00
Slurrymengde: Dunno, kanskje 2,5 dl?
(kan linke til ditt sted ved å trykke på ditt sted på medlemskartet, trykke "more" og "send", og så kopiere linken)
Om man henter gjær av andre forutsette dette selvsagt at man også er villig til å dele videre sjøl.
Er dette noe som kan funke? Hadde i alle fall lyst til å lufte ideen og høre om det var flere som kunne være interessert i noe sånt
Man har jo såklart den ulempen at man ikke aner hvor nøye forrigemann har vært med reinhold dersom man ikke kjenner vedkommende, men om man legger ved litt info om hvordan gjæren er behandla, om det er brukt gjærnæring, og OG på forrige brygg og forrige bryggs øltype (f. eks. litt kjedelig å bruke IPA-gjær på en øl med lite humlepreg), så vil man i alle fall ha en viss formening om formen til gjæren, og kan gjøre seg opp ein mening på om man vil ta sjansen eller ikke.
F. eks. noe slikt:
Strain: wlp007
Øltype på forrige brygg: IPA
Starter til forrige brygg: 1 trinn 2 liter 1040
Liter på forrige brygg: 24
OG på forrige brygg: 1066
Gjærnæring brukt: Ingen
Brukt på antall brygg: 1
Tid på gjæringskar: 3 uker
Vasket: Nei
Sted: http://maps.google.com/maps/ms?hl=e....002411&t=h&z=19&iwloc=0004a54acf6ac403d3a93 Kan hentes: søndag kveld etter 18.00
Slurrymengde: Dunno, kanskje 2,5 dl?
(kan linke til ditt sted ved å trykke på ditt sted på medlemskartet, trykke "more" og "send", og så kopiere linken)
Om man henter gjær av andre forutsette dette selvsagt at man også er villig til å dele videre sjøl.
Er dette noe som kan funke? Hadde i alle fall lyst til å lufte ideen og høre om det var flere som kunne være interessert i noe sånt