Heisann! Har et par spørsmål om gjærbehandling.
Vi har planer om å brygge en ASIBA, og tenkte da å helle vørteren rett på gjærkaka fra et tidligere brygg for å få nok gjær. ASIBAen planlegges med OG på rundt 1090, ølet som nå står på gjærkaka hadde ca. 1055. Er det noe vi burde bekymre oss for ved å gjøre det på denne måten? Ser for meg at gjæra ikke skal være alt for sliten når det tidligere ølet var såpass svakt. Gjæra er Wyeast 1056 Am. Ale.
Lurer også på om det er mulig å gjøre det på samme måten med en lagergjær vi har stående. Dette er en bokk som er ferdig med primærgjæringen nå. OG her var 1087, så spørsmålet blir om denne gjæra er for utslitt til å kunne gjennomføre en ny gjæring på rappen?
Vi har planer om å brygge en ASIBA, og tenkte da å helle vørteren rett på gjærkaka fra et tidligere brygg for å få nok gjær. ASIBAen planlegges med OG på rundt 1090, ølet som nå står på gjærkaka hadde ca. 1055. Er det noe vi burde bekymre oss for ved å gjøre det på denne måten? Ser for meg at gjæra ikke skal være alt for sliten når det tidligere ølet var såpass svakt. Gjæra er Wyeast 1056 Am. Ale.
Lurer også på om det er mulig å gjøre det på samme måten med en lagergjær vi har stående. Dette er en bokk som er ferdig med primærgjæringen nå. OG her var 1087, så spørsmålet blir om denne gjæra er for utslitt til å kunne gjennomføre en ny gjæring på rappen?