Hei
Har spm om en mindre god gjærettersmak jeg har på ett øl jeg brygget for litt siden.. De har stått 2 uker til karbonering og nå 3 uker til lagring i "kaldt" rom på 8*C.
Nedenfor er screenshot av malt jeg har brukt, dette ble mesket på 68*C i 60 min med mashout på 78*C i 10 min og skylling etterpå.
På 25 liter vørter brukte jeg 2 pakker rehydrert US-05 og det sto til gjæring på 18*C.
Problemet er at jeg syns det er en liten vag ettersmak av gjær, ikke kjempe problem men skulle helst vært forruten. Noen som har vært borti dette?

Har spm om en mindre god gjærettersmak jeg har på ett øl jeg brygget for litt siden.. De har stått 2 uker til karbonering og nå 3 uker til lagring i "kaldt" rom på 8*C.
Nedenfor er screenshot av malt jeg har brukt, dette ble mesket på 68*C i 60 min med mashout på 78*C i 10 min og skylling etterpå.
På 25 liter vørter brukte jeg 2 pakker rehydrert US-05 og det sto til gjæring på 18*C.
Problemet er at jeg syns det er en liten vag ettersmak av gjær, ikke kjempe problem men skulle helst vært forruten. Noen som har vært borti dette?
