Holmentoppen
Norbrygg-medlem
Vi kaster alt for mye brød. Leste et sted at mer enn 40 % av alt brød kastes. Tenkte derfor å teste ut en oppskrift der gammelt brød erstatter en del av maltet. Denne oppskriften har sirkulert en stund, og peker mot ca 1/3 av maltbasen godt kan erstattes av brød. Tørket brød kuttes i krutongterninger og kastes i sammen med maltet.
Er det noen som har testet dette? Tanker og erfaringer mottas med takk. Hva vil egnes seg best, tro? Loff eller grovbrød? Tenkte ikke å brygge oppskriften på toast ale – er ikke så glad i sterkt humlede øl. Det ville vel vært naturlig å komponere noe som er mer maltdrevet, som en engelsk/skotsk ale. Eller kanskje en lager? Forslag, noen?
Er det noen som har testet dette? Tanker og erfaringer mottas med takk. Hva vil egnes seg best, tro? Loff eller grovbrød? Tenkte ikke å brygge oppskriften på toast ale – er ikke så glad i sterkt humlede øl. Det ville vel vært naturlig å komponere noe som er mer maltdrevet, som en engelsk/skotsk ale. Eller kanskje en lager? Forslag, noen?