Hei!
Satt mitt sjette allgrain her for tre dager siden, en havrestout. Etter to dager med stormgjæring i ca. to døgn ble det helt helt stille i gjærlåsen. Når gjæringen var aktiv, så var den så til de grader aktiv. Har jo erfart at gjæringen er svært aktiv i starten for å så flate ut gradvis, men i dette tilfellet gikk det fra helt ekstrem gjæringsaktivitet til null på noen få timer.
SG er nå 1.020 (etter tre dager), OG var 1,055.
Mesket på ca 65 grader i 75 min.
Gjær: Whitelabs WLP004 (Irish Ale Yeast). Lagde for øvrig 1,5 liter starter ett døgn før brygging med to rør av denne varianten.
Gjæringstemp: 20 c
Spørsmålet mitt blir derfor: Ser at gjæren så absolutt har holdt trøkket, men er litt bekymret for at FG vil ende for høyt. Ønsket FG er 1.012. Er det grunn til bekymring? Vet det er tidlig i prosessen, men har aldri i min (korte) bryggekariære opplevd en så uortodoks gjæroppførsel. Tempen har såvidt meg bekent vært stabil hele veien... Noen tanker om hva som er grunnen til dette? - Og eventuelle tips eller triks for å få igang gjæringen igjen? Har sjekket bøtta for eventuelle lekkasjer, men den er dønn tett, så gjæren ser ut til å ha gått i dvale..
Har ellers en IPA (Nøgne Ø klone) og en Wit (Gahr edition fra bryggselv) som har stått en uke flaske for karbonering. Egentlig ganske happy med begge to, men de er fortsatt noe søte. Har jeg rett hvis jeg antar at dette vil dempe seg noe etter ytterligere et par uker med modning/karbonering? FG i begge tilfellene var uten særlig avvik..
Setter sabla stor pris på svar
Satt mitt sjette allgrain her for tre dager siden, en havrestout. Etter to dager med stormgjæring i ca. to døgn ble det helt helt stille i gjærlåsen. Når gjæringen var aktiv, så var den så til de grader aktiv. Har jo erfart at gjæringen er svært aktiv i starten for å så flate ut gradvis, men i dette tilfellet gikk det fra helt ekstrem gjæringsaktivitet til null på noen få timer.
SG er nå 1.020 (etter tre dager), OG var 1,055.
Mesket på ca 65 grader i 75 min.
Gjær: Whitelabs WLP004 (Irish Ale Yeast). Lagde for øvrig 1,5 liter starter ett døgn før brygging med to rør av denne varianten.
Gjæringstemp: 20 c
Spørsmålet mitt blir derfor: Ser at gjæren så absolutt har holdt trøkket, men er litt bekymret for at FG vil ende for høyt. Ønsket FG er 1.012. Er det grunn til bekymring? Vet det er tidlig i prosessen, men har aldri i min (korte) bryggekariære opplevd en så uortodoks gjæroppførsel. Tempen har såvidt meg bekent vært stabil hele veien... Noen tanker om hva som er grunnen til dette? - Og eventuelle tips eller triks for å få igang gjæringen igjen? Har sjekket bøtta for eventuelle lekkasjer, men den er dønn tett, så gjæren ser ut til å ha gått i dvale..
Har ellers en IPA (Nøgne Ø klone) og en Wit (Gahr edition fra bryggselv) som har stått en uke flaske for karbonering. Egentlig ganske happy med begge to, men de er fortsatt noe søte. Har jeg rett hvis jeg antar at dette vil dempe seg noe etter ytterligere et par uker med modning/karbonering? FG i begge tilfellene var uten særlig avvik..
Setter sabla stor pris på svar