Ja da er første brygg ferdig og undertegnede mange erfaringer rikere. Klarte å styre unna de største feilene untatt heeelt på slutten. feilen jeg gjorde var at jeg tilsatte tørrgjæren i vann for tidlig. Dette førte til at gjæren sto i vannet i 45 minutter før jeg fikk helt det i vørteren.Jeg helte også gjæret oppi vørteren vørteren holdt 25 grader. Det skal hvis helst være 20. Har lest at gjæren maks skal stå i 30 minutter, så mine 3 spørsmål er: 1 Hvor skadelig er dette? 2 bør jeg tilsette mer gjær i etterkant?3 Blir ølet drikkendes?
Lite spørmål til slutt. Jeg oppbevarer gjæringsdunken på en plass der temperaturen varierer litt. fra 19-21 grader. Hvor skadelig er dette?
Per Arne
Lite spørmål til slutt. Jeg oppbevarer gjæringsdunken på en plass der temperaturen varierer litt. fra 19-21 grader. Hvor skadelig er dette?
Per Arne