Vel, jeg ville ikke bekymret meg for å gjære i kar uten kran. Jeg har aldri gjort annet. Bruker hevert over i flaskingskar og blander samtidig inn sukkerlake eller speise for karbonering.
Det funker det. Helt til det brygget der pakninga på heverten lekker inn luft.Vel, jeg ville ikke bekymret meg for å gjære i kar uten kran. Jeg har aldri gjort annet. Bruker hevert over i flaskingskar og blander samtidig inn sukkerlake eller speise for karbonering.
Da er den første i gjæringskaret,men fikk OG på 1082,skulle vært 1066[emoji33] Håper det blir ok allikevel.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ett siste spørsmål før morgendagen,har det noe og si om man gjærer 8 liter i ett 30l kar?[emoji848]
Sent from my iPhone using Tapatalk
Et godt spørsmål, det der.
Jeg er nok enig med @erikraude . Det produseres fryktelig mye CO2, og derfor blir det nok etter hvert lite igjen av det oksygenet som er der opprinnelig i det store karet, sjøl om de to gassene vil blandes. Og kanskje kan det være en fordel med det store volumet CO2 når du skal tappe - og når du eventuelt tørrhumler et øl?
Hadde vært morsomt å teste - om jeg hadde hatt et DO-meter.
Hmmm,kanskje prøve i 30 l karet neste gang og se om det blir noen forskjell[emoji848]
Sent from my iPhone using Tapatalk
Bare sånn ang. diskusjonen om sett og deling i to eller egne oppskrifter;
Brewshop har sett for ca 12l ferdig
Semi Sized Ølsett
Brewolution-produserte sett. Litt usikker på brewolution siden gjæra ikke er merket.
Men gjær kan byttes ut...
Hvis det er et alkoholsterkt øl blir det bedre med lagring. Hvis du har fått mye fusel i det på grunn av dårlig kontroll med gjæring blir det ikke bedre.Hei igjen
Klar for flasking og måtte jo prøvesmake litt når jeg målte FG[emoji3] Forandrer smaken seg veldig under karbonering/lagring? Syntes det smakte veldig alkohol[emoji848]
Sent from my iPhone using Tapatalk
Hvis det er et alkoholsterkt øl blir det bedre med lagring. Hvis du har fått mye fusel i det på grunn av dårlig kontroll med gjæring blir det ikke bedre.
Hørtes lavt ut mtp din OG på 82. Hva er SG du målte? 1.030 ish? Tror kanskje det er den "usual suspect" Mangrove Jack som har takka for seg. Ølet vil ikke smake særlig godt når det ikke er utgjæret. Det kan fungere å rehydrere en pakke frisk gjær og tilsette.Etter mine beregninger ble det 6,69%,noe jeg syntes er litt i overkant,men får se om FG er samme imorgen før jeg tapper [emoji3]
Hørtes lavt ut mtp din OG på 82. Hva er SG du målte? 1.030 ish? Tror kanskje det er den "usual suspect" Mangrove Jack som har takka for seg. Ølet vil ikke smake særlig godt når det ikke er utgjæret. Det kan fungere å rehydrere en pakke frisk gjær og tilsette.