Jeg skal i gang med første runde nå.. Er litt usikker, siden jeg ikke har gått noen kurs, men har sett litt videoer, og lest litt..
Jeg har skrevet noen notater på framgangsmåte under, føy gjerne til!
Varm opp vann til 65 grader, legg i moeskeposen og malten, den skal ligge ein time i gryta. Hvis temp bli for høy, fyll på litt kaldt vann.
Når det har gått en time, snurr posen opp med en stokk e.l og la vannet renne av.
Når posen med malt er ute, skal vørteren koke (100grader celsius??) i en time.
Når det har kokt i en time, så skal humle tilsettes (tre forskjellige sorter, forskjellge tider )
Så skal ølet kjøles ned fra kokende temperatur til 20 grader.
Når den er ferdig nedkjølt, siles den over i gjærkar, så skal gjær tilsettes.
Når gjæren er oppi karet settes lokket på, og gjærkaret ristes i fem minutter.
Jeg har skrevet noen notater på framgangsmåte under, føy gjerne til!
Varm opp vann til 65 grader, legg i moeskeposen og malten, den skal ligge ein time i gryta. Hvis temp bli for høy, fyll på litt kaldt vann.
Når det har gått en time, snurr posen opp med en stokk e.l og la vannet renne av.
Når posen med malt er ute, skal vørteren koke (100grader celsius??) i en time.
Når det har kokt i en time, så skal humle tilsettes (tre forskjellige sorter, forskjellge tider )
Så skal ølet kjøles ned fra kokende temperatur til 20 grader.
Når den er ferdig nedkjølt, siles den over i gjærkar, så skal gjær tilsettes.
Når gjæren er oppi karet settes lokket på, og gjærkaret ristes i fem minutter.