Hei! I går brygget vi for første gang på nytt utstyr. En klassisk Weissbier.
Alt gikk egentlig veldig greit, med unntak av hvor lang tid det tok å få vørteren til å koke.
Vi har en 98liters gryte som står på 8,5Kw-brenneren fra brygg selv (http://www.bryggselv.no/products/gassbrenner-85-kw)
Det tok nesten 2 timer å få kok, (fra ca. 74 til 100 grader) (Det tok 60 minutter å komme fra 86 til 100)
I tillegg brukte vi litt over en halv liten gasstank, men det inkluderer litt oppvarming av meskevann.
Så hva kan vi gjøre for å effektivisere dette? Jeg er også bekymret for hvordan det blir når det er kaldere ute.
Mine tanker:
1. Avstand fra brenner til gryte - denne er på ca. 8cm (fra hukommelsen). Kan vi endre dette?
2. Gass/luft -mix. - Ut fra brenneren var flammene blå, men så ble de gule før de nådde gryten - er det riktig?
3. Vind- /varmeskjold - Har sett på en del forskjellige løsninger på nettet og er usikker på hva som er det beste.
Se vedlegg
Bør skjoldet ligge rundt selve brennerhodet? Rundt brennerstativet? Eller rundt hele gryta?
Hvor bør det være gliper i skjoldet? Under, over eller begge steder?
Ellers er det jo mulig å hjelpe til med en dyppvarmer, men vil helst prøve enklere alternativer først - og så trenger vi egentlig ikke MER mikkmakk.
Alt gikk egentlig veldig greit, med unntak av hvor lang tid det tok å få vørteren til å koke.
Vi har en 98liters gryte som står på 8,5Kw-brenneren fra brygg selv (http://www.bryggselv.no/products/gassbrenner-85-kw)
Det tok nesten 2 timer å få kok, (fra ca. 74 til 100 grader) (Det tok 60 minutter å komme fra 86 til 100)
I tillegg brukte vi litt over en halv liten gasstank, men det inkluderer litt oppvarming av meskevann.
Så hva kan vi gjøre for å effektivisere dette? Jeg er også bekymret for hvordan det blir når det er kaldere ute.
Mine tanker:
1. Avstand fra brenner til gryte - denne er på ca. 8cm (fra hukommelsen). Kan vi endre dette?
2. Gass/luft -mix. - Ut fra brenneren var flammene blå, men så ble de gule før de nådde gryten - er det riktig?
3. Vind- /varmeskjold - Har sett på en del forskjellige løsninger på nettet og er usikker på hva som er det beste.
Se vedlegg
Bør skjoldet ligge rundt selve brennerhodet? Rundt brennerstativet? Eller rundt hele gryta?
Hvor bør det være gliper i skjoldet? Under, over eller begge steder?
Ellers er det jo mulig å hjelpe til med en dyppvarmer, men vil helst prøve enklere alternativer først - og så trenger vi egentlig ikke MER mikkmakk.