Vi har akkurat flasket en juleøl. Den hadde OG på 1066. Opprinnelig ønsker vi å komme litt høyere, men var fornøyd med dette.
Etter 3 uker på gjæringsdunk målte vi FG på 1020 ved flasking. Dette var en del høyere enn forventet.
Har kun noen få brygg under beltet fra før, men endte da opp med FG på 1010 og 1012 ved bruk av samme metode.
Det ble plasket mye under tapping og ristet i gjæringsdunk.
Gjæren som ble brukt var 2 pakker Safbrew T-58 som vi forståvidt ikke har prøvd før.
Gjæringer foregikk ellers ved stabil temperatur rundt 20-22 grader.
Noen forslag til hva som har gått "galt"? Og hva vi kan gjøre annerledes for å få et mer konsekvent resultat av gjæringen?
Dette blir nok et bra øl uansett, smaken er det ingenting i veien med
Etter 3 uker på gjæringsdunk målte vi FG på 1020 ved flasking. Dette var en del høyere enn forventet.
Har kun noen få brygg under beltet fra før, men endte da opp med FG på 1010 og 1012 ved bruk av samme metode.
Det ble plasket mye under tapping og ristet i gjæringsdunk.
Gjæren som ble brukt var 2 pakker Safbrew T-58 som vi forståvidt ikke har prøvd før.
Gjæringer foregikk ellers ved stabil temperatur rundt 20-22 grader.
Noen forslag til hva som har gått "galt"? Og hva vi kan gjøre annerledes for å få et mer konsekvent resultat av gjæringen?
Dette blir nok et bra øl uansett, smaken er det ingenting i veien med