Alexander C
Norbrygg-medlem
Hei,
For 4 måneder siden brygget vi "Amber Christmas Gahr Edition All Grain Ølsett".
På grunn dårlig kapasitet i kjøleskap ble halvparten lagret på 7 grader i kjølen, og resten lagret på 16 grader i bod.
Etter 4 måneder er det veldig ulik smak på disse. Flaskene som har vært lagret i bod har er surere enn de som har stått kaldt. Etter å ha lest om smak karakteren til acetaldehyde så er vi enige om at grønne epler treffer godt, men sliter med å finne informasjon om at dette vil gjøre utslag på varm lagring og eventuelt kveles på kald lagring.
Selve gjæringen ble gjort på et lite rom med luft termometer på ca. 20 grader. Vi har i ettertid investert i probe og opplever nå at lufttemperaturen ofte må være en del høyere for å holde vørteren stabilt på 20, så ser ikke bort i fra at den ikke var ferdig gjæret. Karbonert med vanlig bordsukker. Gjæren er US-05.
Så vi lurer på om det kan være acetaldehyde?
Takker for svar!
For 4 måneder siden brygget vi "Amber Christmas Gahr Edition All Grain Ølsett".
På grunn dårlig kapasitet i kjøleskap ble halvparten lagret på 7 grader i kjølen, og resten lagret på 16 grader i bod.
Etter 4 måneder er det veldig ulik smak på disse. Flaskene som har vært lagret i bod har er surere enn de som har stått kaldt. Etter å ha lest om smak karakteren til acetaldehyde så er vi enige om at grønne epler treffer godt, men sliter med å finne informasjon om at dette vil gjøre utslag på varm lagring og eventuelt kveles på kald lagring.
Selve gjæringen ble gjort på et lite rom med luft termometer på ca. 20 grader. Vi har i ettertid investert i probe og opplever nå at lufttemperaturen ofte må være en del høyere for å holde vørteren stabilt på 20, så ser ikke bort i fra at den ikke var ferdig gjæret. Karbonert med vanlig bordsukker. Gjæren er US-05.
Så vi lurer på om det kan være acetaldehyde?
Takker for svar!