Har nettopp poppet mine første hjemmebryggede flasker på lenge, siden jeg har kun fatet siste tiden.
Det er like mye bobler, og de var veldig ca like kalde. Det er snakk om en APA og en DIPA.
Stod med lukkede ører og øyne og ba madammen gi meg et glass. Flaske-versjonen av begge øl ble oppdaget med en gang.
Begge flaskeølene ble karbonert med vanlig bordsukker i ca to uker.
Er det varmen under karbonering som tar livet av humla, eller er det bordukkeret, eller begge deler som gjorde at jeg ville foretrukket fat-utgaven av begge øl?
Flaskene hadde en annen og rundere smak, og en slags bi-smak ifht fatene. Fatene virker mer friske og ferske. Hadde det vært snakk om mengde karbonering ville jeg slitt, så avskriver karbonering for nå.
Både smaksmessig og aromamaessig så vinner fatet glatt. Flaskene hadde en slags "rundt" smak og aroma med seg, som maskerte humla både smaksmessig og aromamessig.
Det KAN være infeksjon, men dette var flasker fra to forskjellige batcher, og jeg fikk ikke noen infeksjon-tanke da jeg smakte flaskene i det hele tatt.
Hva er beste prosedyre for å flaske humlerike øl?
Det er like mye bobler, og de var veldig ca like kalde. Det er snakk om en APA og en DIPA.
Stod med lukkede ører og øyne og ba madammen gi meg et glass. Flaske-versjonen av begge øl ble oppdaget med en gang.
Begge flaskeølene ble karbonert med vanlig bordsukker i ca to uker.
Er det varmen under karbonering som tar livet av humla, eller er det bordukkeret, eller begge deler som gjorde at jeg ville foretrukket fat-utgaven av begge øl?
Flaskene hadde en annen og rundere smak, og en slags bi-smak ifht fatene. Fatene virker mer friske og ferske. Hadde det vært snakk om mengde karbonering ville jeg slitt, så avskriver karbonering for nå.
Både smaksmessig og aromamaessig så vinner fatet glatt. Flaskene hadde en slags "rundt" smak og aroma med seg, som maskerte humla både smaksmessig og aromamessig.
Det KAN være infeksjon, men dette var flasker fra to forskjellige batcher, og jeg fikk ikke noen infeksjon-tanke da jeg smakte flaskene i det hele tatt.
Hva er beste prosedyre for å flaske humlerike øl?