Etter litt leting (amerikanerne har for vane å ikke bruke det metriske system

) fant jeg denne oversikten:
[tt][size=12pt] -------------------------------------------
Beer style Volumes CO2
-------------------------------------------
British-style ales 1.5 - 2.0
Porter, stout 1.7 - 2.3
Belgian ales 1.9 - 2.4
European lagers 2.2 - 2.7
American ales & lagers 2.2 - 2.7
Lambic 2.4 - 2.8
Fruit lambic 3.0 - 4.5
German wheat beer 3.3 - 4.5
-------------------------------------------[/size][/tt]
Av en eller annen grunn ser ikke denne tabellen ut til å overenstemme med den store lenger opp. Etter det jeg forstår oppgir den store tabellen % CO2 i ølet, og siden 1 g/l er 0,1%...
Tommelfingerregel:
For weizenbier, bruk ca 0,75% (eller 7,5 g/l) CO2, for pils 0,5% (eller 5 g/l) CO2. Ales kan du ta enda lavere, se så den lille tabellen her for å se forholdene. Den store tabellen funker for meg. Jeg pleier å ha 0,9 Bar trykk på +/- 5 gr. som gir 0,5% CO2 (eller 5 g/l) CO2 i ølet, som passer godt til pils.