BuddhaBar
Norbrygg-medlem
Jeg har gjæret mitt første brygg på fermentasaurus og fikk en par uheldige opplevelser som jeg håper noen kan bidra med å oppklare. Jeg hadde gjæring under trykk og alt funket bra frem til stormgjæring var ferdig. Da sank psi gradvis nedover, noen som gjorde at jeg hele tiden måtte fylle på CO2. Trykket var satt til 1,2 bar. Tyder på lekkasje, men jeg finner ingen lekkasje. Tips?
Ved lukket overføring til fat har jeg ca 1,5 bar i fermentasaurusen og 0,5 bar i fat. Det resulterte i myyyye skum. Jeg justerte litt, men fortsatt myyye skum.
Hva anbefaler dere i trykk ved overføring?
Jeg reddet mye av ølet, men måtte åpne dunken og overføre på annen oksygerende måte.
Jeg testet med vann og trykk i etterkant, justerte trykk til hhv 1,5 og 1,2, men det var da fortsatt stort tempo i overføringen og mye skum fra starsandblandingrn jeg brukte.
Jeg opplever altså stort tempo i overføringe, men også mye bobler i slangen som gjør at det blir mye skum og sløseri av CO2. Kan det derfor være andre bugs som lager boblene?
Ved lukket overføring til fat har jeg ca 1,5 bar i fermentasaurusen og 0,5 bar i fat. Det resulterte i myyyye skum. Jeg justerte litt, men fortsatt myyye skum.
Hva anbefaler dere i trykk ved overføring?
Jeg reddet mye av ølet, men måtte åpne dunken og overføre på annen oksygerende måte.
Jeg testet med vann og trykk i etterkant, justerte trykk til hhv 1,5 og 1,2, men det var da fortsatt stort tempo i overføringen og mye skum fra starsandblandingrn jeg brukte.
Jeg opplever altså stort tempo i overføringe, men også mye bobler i slangen som gjør at det blir mye skum og sløseri av CO2. Kan det derfor være andre bugs som lager boblene?