Heisan!
Lørdag for to uker siden satte jeg brygget som står nedenfor. Dette er et brygg jeg har brygget flere ganger før, og det har blitt helt fantastisk. Denne gangen satte jeg gjæringskaret i boden ute i 1 uke. Tempen var helt nede i 8 grader på det kaldeste. Har nå tatt det inn på vaskerommet hvor tempen er ca 20 grader. OG ble målt til 1.055, og SG måler jeg nå til kun 9.2 Brix. Dette er altfor høyt. Skyldes dette at jeg har stupid med tanke på første gjæringsuken?
Kan jeg "redde" dette på noen måte? Har lest meg til at en evnt økning i temp kan hjelpe, men ser også at noen anbefaler litt sukker tilsatt i gjæringskaret for å få en liten boost. Gjæren er US-05, hvis det skulle være noen tvil
Takk for råd...
Arnadal Tom-te-brygg
Statistics
Volume: 25 liters
Boil Volume: 28 liters
OG: 1059
BG: 1053
FG: 1014
Alcohol: 5.9 % by vol.
Colour: 63 EBC (Very dark brown)
Bitterness: 26 IBU
BU/GU: 0.44
Fermentables
Munich Malt 20 EBC20EBC6000g
Cara Munich 100 EBC100EBC500g
Chocolate Wheat1100EBC300g
Cara Munich 100 EBC100EBC200g
Mash schedule: 67 degrees for 90 minutes
Hops
East Kent Golding 7.2%alpha40g60minutes
Fermentation
Yeast: Safbrew T-58
Fermented at 20 degrees C for 14 days.
Fermented at 20 degrees C for 14 days.
Lagered at 3 degrees C for 60 days.
Comments:
Der det står Cara Munich 200 gram, erstattes med Carafa 1 Spesial. Carafa 1 Spesial stod ikke på listen over mulige valg.
Flasket: 15/9-13
Smakt: 5/10-13. Helt fantastisk godt øl. Kunne kanskje hatt litt høyere IBU, men dette er nok en smaksak. Denne skal jeg garantert brygge en gang til. God smak av kaffe/sjokolade og en nydelig farge med en flott skumtopp.
04/09-14: Brygges førstkommende lørdag. Da med litt høyere IBU (ikke mye, men litt), samt med US-05. Skal teste ut US-05 som er litt mer nøytral enn T-58. Gleder meg.
Lørdag for to uker siden satte jeg brygget som står nedenfor. Dette er et brygg jeg har brygget flere ganger før, og det har blitt helt fantastisk. Denne gangen satte jeg gjæringskaret i boden ute i 1 uke. Tempen var helt nede i 8 grader på det kaldeste. Har nå tatt det inn på vaskerommet hvor tempen er ca 20 grader. OG ble målt til 1.055, og SG måler jeg nå til kun 9.2 Brix. Dette er altfor høyt. Skyldes dette at jeg har stupid med tanke på første gjæringsuken?
Kan jeg "redde" dette på noen måte? Har lest meg til at en evnt økning i temp kan hjelpe, men ser også at noen anbefaler litt sukker tilsatt i gjæringskaret for å få en liten boost. Gjæren er US-05, hvis det skulle være noen tvil
Takk for råd...
Arnadal Tom-te-brygg
Statistics
Volume: 25 liters
Boil Volume: 28 liters
OG: 1059
BG: 1053
FG: 1014
Alcohol: 5.9 % by vol.
Colour: 63 EBC (Very dark brown)
Bitterness: 26 IBU
BU/GU: 0.44
Fermentables
Munich Malt 20 EBC20EBC6000g
Cara Munich 100 EBC100EBC500g
Chocolate Wheat1100EBC300g
Cara Munich 100 EBC100EBC200g
Mash schedule: 67 degrees for 90 minutes
Hops
East Kent Golding 7.2%alpha40g60minutes
Fermentation
Yeast: Safbrew T-58
Fermented at 20 degrees C for 14 days.
Fermented at 20 degrees C for 14 days.
Lagered at 3 degrees C for 60 days.
Comments:
Der det står Cara Munich 200 gram, erstattes med Carafa 1 Spesial. Carafa 1 Spesial stod ikke på listen over mulige valg.
Flasket: 15/9-13
Smakt: 5/10-13. Helt fantastisk godt øl. Kunne kanskje hatt litt høyere IBU, men dette er nok en smaksak. Denne skal jeg garantert brygge en gang til. God smak av kaffe/sjokolade og en nydelig farge med en flott skumtopp.
04/09-14: Brygges førstkommende lørdag. Da med litt høyere IBU (ikke mye, men litt), samt med US-05. Skal teste ut US-05 som er litt mer nøytral enn T-58. Gleder meg.