Vi egen kameratgjeng på seks stykker som i høst har startet med hjemmebrygging.
Vi har kjøpt en Beer Brew 60 og har til nå brygget to fantastiske øl. En bitter og en brown ale.
I helgen skulle vi brygge vår tredje batch (en California common).
Av ulike årsaker tror jeg ikke vi er like heldige denne gangen. Det ble mye stress og tror vi gjorde et par tabber som jeg frykter kan straffe seg.
For der første ble dette brygget (50l) kokt på en vanlig kjele med tappekran. Da vi var ferdig med nedkjøling, tappet vi rett på gjæringskar slik vi har gjort på e to første. Stusset litt på at det var litt mye grums i brygget, men gjorde ikke noe med det.
Har nå tenkt at i vårt vanlige bryggerutstyr, så er det en rist i bunn som sikkert tar vekk endel grums. Er dette et problem?
Ble mye stress på slutten av brygginga, og vi fikk litt mindre volum enn vi skulle. Etter at ølet var satt til gjæring, leste vi i oppskriften at man kunne tilsette litt vann hvis man ikke nådde ønsket mengde.
I kaoset tok vi å fylte to liter lunkent vann i begge dunkende som akkurat var satt til gjæring.
Vi er alltid nøye på renhold og desinfisering, men denne gangen glemte vi at annet skulle vært kokt og kjølt.
Hvor stor sjanse er det for at dette kan ødelegge brygget?
På forhånd takk
Vi har kjøpt en Beer Brew 60 og har til nå brygget to fantastiske øl. En bitter og en brown ale.
I helgen skulle vi brygge vår tredje batch (en California common).
Av ulike årsaker tror jeg ikke vi er like heldige denne gangen. Det ble mye stress og tror vi gjorde et par tabber som jeg frykter kan straffe seg.
For der første ble dette brygget (50l) kokt på en vanlig kjele med tappekran. Da vi var ferdig med nedkjøling, tappet vi rett på gjæringskar slik vi har gjort på e to første. Stusset litt på at det var litt mye grums i brygget, men gjorde ikke noe med det.
Har nå tenkt at i vårt vanlige bryggerutstyr, så er det en rist i bunn som sikkert tar vekk endel grums. Er dette et problem?
Ble mye stress på slutten av brygginga, og vi fikk litt mindre volum enn vi skulle. Etter at ølet var satt til gjæring, leste vi i oppskriften at man kunne tilsette litt vann hvis man ikke nådde ønsket mengde.
I kaoset tok vi å fylte to liter lunkent vann i begge dunkende som akkurat var satt til gjæring.
Vi er alltid nøye på renhold og desinfisering, men denne gangen glemte vi at annet skulle vært kokt og kjølt.
Hvor stor sjanse er det for at dette kan ødelegge brygget?
På forhånd takk