En liten spørreundersøkelse ang hvilken type gjær du bruker

arvidg skrev:
Har bare holdt på en liten stund, men så langt har det gått helt fint med både tørr (Safale S-04 og US-05) og våt (div. White Labs) gjær, uten starter eller rehydrering.  2 pk til 25L.

Det vil si, det var en juleøl som endte med veldig høy FG (1025) på våt gjær, men den ble også veldig god og det er ikke noe galt med den.
 
Etter ca 20 brygg på tørrgjær så har jeg gått over til fersk fra white labs. Vil kunne variere litt mer med gjæra. Uansett, us05 og s04 har aldri sviktet!
 
Fersk gjær, 1 eller flere rør i starter på magnetrører. Har i det siste også brukt gjærnæring i starteren.
 
Alltid fersk gjær med magnetrører i 2L starter til 23 L brygg.

Før vaska jeg slurry, men nå tar jeg bare vare på litt av gjæren fra starteren i sterilt glass i kjøleskap. Funker supert, ihvertfall rundt 5-6 ganger!

Blir en old ale til helga:)

På fat og flaske
-----------------
Wit
Citra APA
Stout
Barley Wine
 
bruker bare tørrgjær, syns det er ganske enkelt og greit.
skal nok bruke flytende gjær engang i tiden, men akkurat nå så passer tørrgjær fint.
 
Tilbake
Topp