Ok nå har det aller meste gått åt skogen i dag. det siste er at jeg fikk kjølt ned vørteren til en am IPA for mye.
Dvs 10° C. Så da har den stått i et par timer og har en temp på 12°
Slurryen jeg skulle bruke (WLP001) var vel på ca 18°, men har satt den inn i boden som holder rundt 10°
Så er spørmålet: Bør jeg la vørten kravle opp til gjæringstemp før jeg pitcher gjæren? evt hvor stor forskjell i temp kan jeg ha mellom slurry og vørter? Slurryen bør vel helst være kaldere enn vørteren?
Grunnen til dette skjedde var at jeg så på termometeret på BB30en min før jeg gikk til middag, da var den på 50-60°. Etter middag gikk jeg ned og den var nå på 28° Rørte med kjøler og VIPS var den på 10! forbanna temperatursjikte altså....
Dvs 10° C. Så da har den stått i et par timer og har en temp på 12°
Slurryen jeg skulle bruke (WLP001) var vel på ca 18°, men har satt den inn i boden som holder rundt 10°
Så er spørmålet: Bør jeg la vørten kravle opp til gjæringstemp før jeg pitcher gjæren? evt hvor stor forskjell i temp kan jeg ha mellom slurry og vørter? Slurryen bør vel helst være kaldere enn vørteren?
Grunnen til dette skjedde var at jeg så på termometeret på BB30en min før jeg gikk til middag, da var den på 50-60°. Etter middag gikk jeg ned og den var nå på 28° Rørte med kjøler og VIPS var den på 10! forbanna temperatursjikte altså....