Dagen alt går galt, for nedkjølt vørter

Ok nå har det aller meste gått åt skogen i dag. det siste er at jeg fikk kjølt ned vørteren til en am IPA for mye.
Dvs 10° C. Så da har den stått i et par timer og har en temp på 12°
Slurryen jeg skulle bruke (WLP001) var vel på ca 18°, men har satt den inn i boden som holder rundt 10°

Så er spørmålet: Bør jeg la vørten kravle opp til gjæringstemp før jeg pitcher gjæren? evt hvor stor forskjell i temp kan jeg ha mellom slurry og vørter? Slurryen bør vel helst være kaldere enn vørteren?

Grunnen til dette skjedde var at jeg så på termometeret på BB30en min før jeg gikk til middag, da var den på 50-60°. Etter middag gikk jeg ned og den var nå på 28° Rørte med kjøler og VIPS var den på 10! forbanna temperatursjikte altså....
 
ja off, jo år og dag det... Takk for svar da... :)

Verdens minst effektive dag. start kl 10 og enda ikke ferdig...  :nosmile:

Ed: Ah der kom Gahr med et bedre svar for mitt late vesen. Ok æ pitcher.. :)
 
Jeg pitchet en IPA på 15[sup]o[/sup]C for 14d siden. Stormgjæret i løpet av 24t likevel.
Mitt første brygg, så har ikke veldig mye mer å melde enn denne ene opplevelsen.

A
 
Joda det går nok bra. Funnet ut at det meste "går". Var bare det at på dette brygget skulle jeg ha full kontroll på gjæringa.
Første run i gjæringsskap ser du så ville egentlig hatt det litt mer på stell.

Men Murphy dukker opp til stadighet ;)
 
Tilbake
Topp