+1cyberklad skrev:cider gjær
+1Per Marius skrev:eg tillsette honning
Steffan skrev:+1cyberklad skrev:cider gjær
+1Per Marius skrev:eg tillsette honning
og lang tid til lagring.
protto skrev:Eplenektar fra butikken? Eller er det nypressa råsaft?
agedahl skrev:La den gjære helt ned før du tilsetter ikke gjærbart sukker til ca 1.010.
Atle Andersen skrev:agedahl skrev:La den gjære helt ned før du tilsetter ikke gjærbart sukker til ca 1.010.
Hvilken type sukker er ikke gjærbart?
protto skrev:Er safta pasteurisert er det sjølvsagt nødvendig å tiøsette gjær. Er den ikkje det er det eigentleg ikkje noko stort poeng å tilsette gjær. Den gjærar av seg sjølv. Tilset ein gjær i råsaft vil det uansett vere ein blanding av mikroorganismer som står for sukkerkonsumet.
Vil ein bruke gjær for å ha bedre kontroll på resultatet bør ein og pastaurisere safta først. Varm opp til 80º og kjøl ned.
Held ein knapp på villgjær sjølv om forskjellen til pasteurisering+wlp775 er liten. Har aldri hatt ein dårleg batch med vilgjæra sider, og eg har hatt mange...
Kommer veldig ann på gjærtype.Buster skrev:Hvor lenge staar det og gjaerer?