Cider

Rutof

 
Har en 20 liter med eple nektar. Skal jeg bare la det stå og tilsette sukker eller tilsette et rør med engelsk cider gjær.
 
Du bør tilsette cider eller vingjær.
Med Villgjær er har du i beste fall flaks om det smaker bra etter noen mnd.
Jeg har god erfaring med å tilsette cidergjær og 1-2 kg sukker pr/25l alt etter sukkerinnholdet i nektaren.
La den gjære helt ned før du tilsetter ikke gjærbart sukker til ca 1.010.
 
Er safta pasteurisert er det sjølvsagt nødvendig å tiøsette gjær. Er den ikkje det er det eigentleg ikkje noko stort poeng å tilsette gjær. Den gjærar av seg sjølv. Tilset ein gjær i råsaft vil det uansett vere ein blanding av mikroorganismer som står for sukkerkonsumet.
Vil ein bruke gjær for å ha bedre kontroll på resultatet bør ein og pastaurisere safta først. Varm opp til 80º og kjøl ned.
Held ein knapp på villgjær sjølv om forskjellen til pasteurisering+wlp775 er liten. Har aldri hatt ein dårleg batch med vilgjæra sider, og eg har hatt mange...
 
protto skrev:
Er safta pasteurisert er det sjølvsagt nødvendig å tiøsette gjær. Er den ikkje det er det eigentleg ikkje noko stort poeng å tilsette gjær. Den gjærar av seg sjølv. Tilset ein gjær i råsaft vil det uansett vere ein blanding av mikroorganismer som står for sukkerkonsumet.
Vil ein bruke gjær for å ha bedre kontroll på resultatet bør ein og pastaurisere safta først. Varm opp til 80º og kjøl ned.
Held ein knapp på villgjær sjølv om forskjellen til pasteurisering+wlp775 er liten. Har aldri hatt ein dårleg batch med vilgjæra sider, og eg har hatt mange...

Ser at gjæringen er godt igang. :) så dropper gjæren.
 
Tilbake
Topp