Jeg holder på å lage en oppskrift på en IPA som bl.a skal inneholde chilli. Mitt ønske er at øl'en skal inneholde sting/hete fra chillien, men ikke aroma/smak (iallefall minimalt av dette). Jeg ønsker mao mer en liten sting på leppene når du drikker enn at det skal smake/lukte chilli.
Jeg har forsøkt å lese litt på div fora om hvordan man skal oppnå dette, men føler jeg sitter med motstridende informasjon. I ett fora stod det rett ut at man skulle tilsette chilli omtrent samtidig med bitterhumle, altså tidlig i koket og koke den lenge for å få "just heat" - men på et annet forum skrev de den rake motsetning, altså tilsett chilli de siste 5-15 min for "just heat". - Åpenbart må jo en av disse ta feil.....eller?
Humlemessig er det jo slik at kort tid gir mest aroma, og lang tid gir bitterhet. Sånn sett høres det jo litt logisk ut at lang koketid på chillien gir "sting" og kort koketid gir "aroma/smak" - men når andre kommer med opplysninger som er helt motsatt, så må jeg nesten høre med andre her inne om dere har noen erfaring med dette, og evt hva dere mener/tror, evt om chillien heller skal tilsettes secondary....
Tips mottas med takk
Jeg har forsøkt å lese litt på div fora om hvordan man skal oppnå dette, men føler jeg sitter med motstridende informasjon. I ett fora stod det rett ut at man skulle tilsette chilli omtrent samtidig med bitterhumle, altså tidlig i koket og koke den lenge for å få "just heat" - men på et annet forum skrev de den rake motsetning, altså tilsett chilli de siste 5-15 min for "just heat". - Åpenbart må jo en av disse ta feil.....eller?
Humlemessig er det jo slik at kort tid gir mest aroma, og lang tid gir bitterhet. Sånn sett høres det jo litt logisk ut at lang koketid på chillien gir "sting" og kort koketid gir "aroma/smak" - men når andre kommer med opplysninger som er helt motsatt, så må jeg nesten høre med andre her inne om dere har noen erfaring med dette, og evt hva dere mener/tror, evt om chillien heller skal tilsettes secondary....
Tips mottas med takk