Jeg ville tatt ut en del liter og løst det først opp der, før det helles i koken igjenHvordan tilsette candi sukker før kok i speidel 20 l
Som YngveKL så tar jeg av kokende vørter og rører ut i et litermål. Slår tilbake i kok gjennom en sil, og tar kokende vørter tilbake i litermålet igjen. Løses raskere opp.Takk for svar, det tror jeg kan være en fin løsning, var litt engstelig for pumpa med det knallharde sukkeret som jeg ikke har full kontroll på når er helt oppløst.mvh OddK
Er ikke egentlig løsninga her å bare bruke vanlig bordsukker som du kan løse opp i litt vann? Kandisukker er bare vanlig sukker i klump, tar jeg ikke mye feil?Hvordan tilsette candi sukker før kok i speidel 20 l
Ekte kandis er vel invertert sukker som er varmet opp? WIKIEr ikke egentlig løsninga her å bare bruke vanlig bordsukker som du kan løse opp i litt vann? Kandisukker er bare vanlig sukker i klump, tar jeg ikke mye feil?
Lyst kandissukker eller sirup tenker jeg ikke gjør så stor forskjell. Men mørk kandis er veldig annerledes enn (mørkt) sukker. Mørkt sukker får fargen fra melasse, mens kandis fra varmebehandling (mailliard/karamellisering).Det kan hende, men går ikke det for det samme i bryggesammenheng uansett?
Nå har jeg gått igjennom how to brew, radical brewing og brew like a monk, og klarer ikke finne støtte for at kandisukker i klump, hverken lys eller mørk, skal bidra med noe annet enn bordsukker, utover en kjip prislapp. Selv bruker jeg hjemmelaga kandissirup i tønneølet, og det skal være ganske intenst før det gir det rette preget på ølet. For all del, kjøp kandisukker hvis du vil, men jeg tror du får ingen eller ihvertfall forsvinnende liten forskjell fra en pose med dansukker som koster en brøkdel.Lyst kandissukker eller sirup tenker jeg ikke gjør så stor forskjell. Men mørk kandis er veldig annerledes enn (mørkt) sukker. Mørkt sukker får fargen fra melasse, mens kandis fra varmebehandling (mailliard/karamellisering).
”Brown sugar produces a "rummy" kind of flavor, like molasses, but less intense, and to my palate can introduce some sourness (just like dark molasses). Candi sugar will produce dark fruit, toasted marshmallow, caramel types of flavors (depending on the color).”Nå har jeg gått igjennom how to brew, radical brewing og brew like a monk, og klarer ikke finne støtte for at kandisukker i klump, hverken lys eller mørk, skal bidra med noe annet enn bordsukker, utover en kjip prislapp. Selv bruker jeg hjemmelaga kandissirup i tønneølet, og det skal være ganske intenst før det gir det rette preget på ølet. For all del, kjøp kandisukker hvis du vil, men jeg tror du får ingen eller ihvertfall forsvinnende liten forskjell fra en pose med dansukker som koster en brøkdel.
I dubbel og quad syns jeg det må være mørk kandissirup, og den smaker ganske mye mer intenst og komplekst enn noe kandissukker jeg har smakt, men jeg har aldri smakt på det de selger på bryggebutikkene, bare det som bestemødre har til teen. Kanskje det er en forskjell der?i Dubbel og Quad må det være mørk kandis, etter mitt syn.
Jeg brukte den mellommørke som kalles Amber i krystallform sist i en Dubbel. Den synes jeg bidro for lite med smak. Men den aller mørkeste er finfin.I dubbel og quad syns jeg det må være mørk kandissirup, og den smaker ganske mye mer intenst og komplekst enn noe kandissukker jeg har smakt, men jeg har aldri smakt på det de selger på bryggebutikkene, bare det som bestemødre har til teen. Kanskje det er en forskjell der?