Det er nok begge deler. Jeg mener Gahr hos 7fjell sa at de ikke gjorde det. Lervig har et lite pilotbryggeri i taproom Lervig local for uttesting av nye oppskrifter (ikke dermed sagt at de gjør det hver gang). Brewdog har et bryggeri i Berlin (Mariendorf), hvor de også har et 10hL pilotbryggeri.
Jeg har vært involvert i kontraktbrygging, utenfor vinmonopolet sfære (utlandet), da har vi brukt oppskrifter vi har testbrygget selv (hjemmebrygg), men eieren av det ene bryggeriet testbrygger aldri, og har aldri gjort det.
Det blir heller ikke helt likt når man skalerer opp. Så jeg tenker det har noe å gjøre med erfaringen, kunnskapen og selvtilliten til bryggeren om de gjør testbatch, pluss hvor praktisk det er å få til en test batch.
Blir det helt feil, så er det bare å sette på en kul etikett med ditto tekst. .
Jeg tenker at det er begge deler, men at de mange ganger går all inn med den kunnskapen de har.