Ulken
Norbrygg-medlem
Jeg skal brygge min 4. batch til helgen, det blir en 25 liters Imperial IPA (dobbel) ved BIAB metoden.
Så langt har jeg benyttet meg av tørrgjær, og har drysset dette i gjæringskaret etter først å ha tappet i noen liter. Til slutt har jeg ristet karet godt noen minutter for å få inn litt luft før det har blitt satt til gjæring. Har hatt gode resultater på mine brygg med denne metoden. Jeg har lest flere tråder med gode argumenter for og imot å blande ut gjæren på forhånd (lage starter). Gjærhelse osv.
Men, nå skal jeg altså bruke tørrgjær, og denne skal jeg drysse i gjæringskaret. Spørsmålet er om det er best å drysse i gjæren før eller etter at man har ristet inn luft, når man først skal benytte seg av denne metoden?
Så langt har jeg benyttet meg av tørrgjær, og har drysset dette i gjæringskaret etter først å ha tappet i noen liter. Til slutt har jeg ristet karet godt noen minutter for å få inn litt luft før det har blitt satt til gjæring. Har hatt gode resultater på mine brygg med denne metoden. Jeg har lest flere tråder med gode argumenter for og imot å blande ut gjæren på forhånd (lage starter). Gjærhelse osv.
Men, nå skal jeg altså bruke tørrgjær, og denne skal jeg drysse i gjæringskaret. Spørsmålet er om det er best å drysse i gjæren før eller etter at man har ristet inn luft, når man først skal benytte seg av denne metoden?