Jeg og gutta satte et sett med en blond ale her om dagen og bommet helt på OG. Mulig vi har bommet grovt på oppmåling av skyllevann for vi pleier vanligvis å ha god kontroll.
Oppskriften sier OG på 1,043, og vi er nede på 1,035 som gir hos abv på 3,4%. Vi skal ende på 4,5%.
I BeerSmith er det en kalkulator som sier at du kan blande inn X antall gram "dry malt extract" for å justere OG.
Hvis jeg skal øke fra fra 1035 til 1043 trenger jeg 0,61 kg på 28L
Jeg har brukt en konverter http://convert-to.com/576/malt-extract-conversion-plus-nutritional-facts.html , som sier at dette tilsvarer 298 gram i sukker.
Det store sprøsmålet er vel egentlig:
Er det noen som har erfaring med å tilsette sukker under gjæring for å øke OG?
Hvis vi gjør dette.
Kan vi bare kaste 300g sukker i karret og kanskje røre forsiktig rundt? (Ser for meg at risikoen for infeksjon er større enn utfordringen med oksidering?)
Eller er det lurt å lage sukkerlake?
Vi har to karr med 28L i hver, så et alternativ er å la et stå og putte sukker i det andre.
Andre tips?
Oppskriften sier OG på 1,043, og vi er nede på 1,035 som gir hos abv på 3,4%. Vi skal ende på 4,5%.
I BeerSmith er det en kalkulator som sier at du kan blande inn X antall gram "dry malt extract" for å justere OG.
Hvis jeg skal øke fra fra 1035 til 1043 trenger jeg 0,61 kg på 28L
Jeg har brukt en konverter http://convert-to.com/576/malt-extract-conversion-plus-nutritional-facts.html , som sier at dette tilsvarer 298 gram i sukker.
Det store sprøsmålet er vel egentlig:
Er det noen som har erfaring med å tilsette sukker under gjæring for å øke OG?
Hvis vi gjør dette.
Kan vi bare kaste 300g sukker i karret og kanskje røre forsiktig rundt? (Ser for meg at risikoen for infeksjon er større enn utfordringen med oksidering?)
Eller er det lurt å lage sukkerlake?
Vi har to karr med 28L i hver, så et alternativ er å la et stå og putte sukker i det andre.
Andre tips?