Einar Michelsen
Norbrygg-medlem
Mitt første innlegg blir å be om tips og råd til en frisk og sterk Porter.
Takknemlig for innspill på denne.
Tror dere dette blir godt?
Jeg har krevende kompiser...som jeg bla. har tilbragt en hel helg hos Ægir sammen med. Kommer denne til å ligne på Natt?
Her er oppskriften: http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/bee...sort=0&numshow=100&namesearch=&brewersearch=
1101Porter #6 Style: Imperial Porter Brewer: michelsens microbrygg (Einar Michelsen)
Statistics
Volume: 25 liters
OG: 1101
FG:
Alcohol: 10 % by vol.
Colour: 68 EBC (Very dark brown)
Bitterness: 54 IBU
BU/GU: 0.53
Fermentables
Cara Crystal 120 EBC 120 EBC 1500 g
Pale Malt 7 EBC 7 EBC 5500 g
Wheat Malt 3 EBC 2000 g
Chocolate Malt 800 EBC 400 g
Demerera Sugar 80 EBC 450 g
Mash schedule: 66 degrees for 90 (16 l. vann 72 gr. til mesk. og ca. 25 l. 78 gr. skylling)
Hops
Challenger 7.6% alpha 100 g 60 minutes
Fuggle 4.0% alpha 50 g 5 minutes
Simcoe 13% alpha 50 g 5 minutes
Simcoe 13% alpha 25 g dry hopped
Fermentation
Yeast: WLP007 Dry English Ale
Fermented at 16-18 degrees C for 21 days.
Fermented at 21 degrees C for 21 days.
Lagered at 8-12 degrees C for 365 days.
Comments:
UNDER CONSTRUCTION. (jeg har "kjøleboks" utstyr, 36 l. kokekjele)
All humle legges i humleposer.
Lakris (25 gr.), appelsinskall (50 gr.), vaniljestang (en hel) og 100 gr. Eikechips Whisky medium toast.
Lager en "te" (1/2 l. kok. vann, trekke 1 time?) av dette, kjøler og tilsetter gjæringsbøtten. (siles) Teen kokes opp med 150 gr. sukker for kullsyre.
Lagres på flasker (0,5 og 0,33)
5 rør gjær, eller 2 rør til 5 l. starter.
Takknemlig for innspill på denne.
Tror dere dette blir godt?
Jeg har krevende kompiser...som jeg bla. har tilbragt en hel helg hos Ægir sammen med. Kommer denne til å ligne på Natt?
Her er oppskriften: http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/bee...sort=0&numshow=100&namesearch=&brewersearch=
1101Porter #6 Style: Imperial Porter Brewer: michelsens microbrygg (Einar Michelsen)
Statistics
Volume: 25 liters
OG: 1101
FG:
Alcohol: 10 % by vol.
Colour: 68 EBC (Very dark brown)
Bitterness: 54 IBU
BU/GU: 0.53
Fermentables
Cara Crystal 120 EBC 120 EBC 1500 g
Pale Malt 7 EBC 7 EBC 5500 g
Wheat Malt 3 EBC 2000 g
Chocolate Malt 800 EBC 400 g
Demerera Sugar 80 EBC 450 g
Mash schedule: 66 degrees for 90 (16 l. vann 72 gr. til mesk. og ca. 25 l. 78 gr. skylling)
Hops
Challenger 7.6% alpha 100 g 60 minutes
Fuggle 4.0% alpha 50 g 5 minutes
Simcoe 13% alpha 50 g 5 minutes
Simcoe 13% alpha 25 g dry hopped
Fermentation
Yeast: WLP007 Dry English Ale
Fermented at 16-18 degrees C for 21 days.
Fermented at 21 degrees C for 21 days.
Lagered at 8-12 degrees C for 365 days.
Comments:
UNDER CONSTRUCTION. (jeg har "kjøleboks" utstyr, 36 l. kokekjele)
All humle legges i humleposer.
Lakris (25 gr.), appelsinskall (50 gr.), vaniljestang (en hel) og 100 gr. Eikechips Whisky medium toast.
Lager en "te" (1/2 l. kok. vann, trekke 1 time?) av dette, kjøler og tilsetter gjæringsbøtten. (siles) Teen kokes opp med 150 gr. sukker for kullsyre.
Lagres på flasker (0,5 og 0,33)
5 rør gjær, eller 2 rør til 5 l. starter.