JAMBO picobryggeri
Norbrygg-medlem
Hvilken temp. gjærer du på?
Hvilken temp. gjærer du på?
20 graderHvilken temp. gjærer du på?
I alle dager, hvilken gjær bruker du?
Bruker WLP007. Starteren jeg laget var jo beregnet på høyere OG og 7 liter mer vørter, kanskje det er årsaken. Men det ser ut til at toppen allerede var nådd når jeg tok bildet.I alle dager, hvilken gjær bruker du?
Been there, done that.. 45 liter med 1.115 i en 60 liter. Gjæret på 32 grader med kveik - gikk som det måtte gå det, heldigvis stod det på badet.Min første BE i 2019. 12 liter i 15 liter bøtte. Startet gjæringa på 18 grader.
Boka og You Tube kanalen tar opp også mange myter om Birger Eriksen. De fleste av dem er ikke sanne.Har lest boka. Oscarsborg Festninger har egen YouTube kanal. Den er verdt å se på. Det er Morten Svinndal som er programleder.
Eller en saisonblend med brett fra the mad fermentist. Gode/dårlige erfaringer med den ;-).Det blei trøbbel her for første gang med EC1118. Har bare spist tre poeng SG på ti dager. Holder nå en gravity på 1.042 og utregnet ABV 14,4%. Pitchet først en rehydrert pose gjær - null tegn til aktivitet etter 4-5 dager, så da pitchet jeg tørt en pose til. Gjærstarter på HA-18 det neste å forsøke?
Det er vel noen som har erfaring med at HA-18 er bedre. Har forsøkt begge, men erfaringsgrunnlaget mitt er for lite til at jeg vil gi noe konkret råd.Det blei trøbbel her for første gang med EC1118. Har bare spist tre poeng SG på ti dager. Holder nå en gravity på 1.042 og utregnet ABV 14,4%. Pitchet først en rehydrert pose gjær - null tegn til aktivitet etter 4-5 dager, så da pitchet jeg tørt en pose til. Gjærstarter på HA-18 det neste å forsøke?