Jørn Pedersen
Dommer
Skal være den første til å innrømme at tittelen er vel full av forkortelser, men la gå.
Jeg har tidligere beregnet bitterheten til FWH som identisk med humle hele koketida, selv om jeg vet at det må være forskjeller her. Men hva gjør man ikke for å holde det enkelt? Likevel ergret jeg meg nok over denne unøyaktigheten sist jeg pønsjet en oppskrift inn i Beersmith til at jeg kunne tenke meg å få litt bedre grep om disse beregningene. Beersmith gir blant annet mulighet for å føre opp humle som FWH, men hvordan anslår man lengde på eksponeringstiden (som inkluderer tapping på 45 min, oppvarming til kok på kanskje 30 min og hele koketida). Legger alt sammen, eller beregner på annen måte. Ikke vet jeg! Noen som har gode argumenter for den ene eller andre løsningen?
Jeg har tidligere beregnet bitterheten til FWH som identisk med humle hele koketida, selv om jeg vet at det må være forskjeller her. Men hva gjør man ikke for å holde det enkelt? Likevel ergret jeg meg nok over denne unøyaktigheten sist jeg pønsjet en oppskrift inn i Beersmith til at jeg kunne tenke meg å få litt bedre grep om disse beregningene. Beersmith gir blant annet mulighet for å føre opp humle som FWH, men hvordan anslår man lengde på eksponeringstiden (som inkluderer tapping på 45 min, oppvarming til kok på kanskje 30 min og hele koketida). Legger alt sammen, eller beregner på annen måte. Ikke vet jeg! Noen som har gode argumenter for den ene eller andre løsningen?