Hei,
Vi kjøpte beerBrew 60 i fjor sommer, og har rukket å brygge 21 batcher på den til nå.
Pumpe er et must for å få jevn temperatur under mesking. Vi kjøpte
MARCH PUMPE 809 HS relativt kjapt, og priser oss lykkelige for det den dag i dag. I tillegg rører vi dann og vann med sleiven for å løsne på maltet, som blir ganske kompakt i bunnen av kjelen.
For oss ble partiskylling den enkleste løsningen, og det fungerer helt utmerket. Først tapper du av all vørteren. Mengden du ender opp med trekkes fra ønsket kokevolum (for oss oftest 59l når vi skal brygge til to corneliusfat), og dette deles på to. Da har du antall liter med skyllevann for to omganger med skylling.
Du kommer nok ikke under ni timers bryggedag med BB60, det er akkurat det vi bruker også.
BB60 er en grei inngangsport til hjemmebrygging, til en ikke altfor avskrekkende pris. Om man utvider til mere avanserte oppsett, f.eks med tre kjeler, så vil bryggetiden nesten halveres. BB60 kan da brukes som en av disse kjelene, f.eks til varmtvannsreservoar, og da har man ikke kastet bort pengene.
Tips:
Bytt ut tappekranen med en som er av litt bedre kvalitet, og som passer til silikonslange som kobles til pumpe.
Kjøp et termometer som kan fastmonteres på kjelen. Sett det i en høyde som gjør at det kan brukes både ved 25l og 50l batcher.
Bilde av vårt BB60 oppsett: