Au au - hva skjer nå??

SveinB

Norbrygg-medlem
Vi stakk om og flasket et IPA-brygg i kveld. Pga dårlig kommunikasjon ble det splashet altfor mye oksygen inn i ølet før flasking. Det er tilsatt 6 gram sukker pr liter øl, og flaskingen gikk greit.
Hvilken virkning vil det ha på ølet at det fikk ALTFOR MYE OKSYGEN før flaskingen?
 
Vi stakk om og flasket et IPA-brygg i kveld. Pga dårlig kommunikasjon ble det splashet altfor mye oksygen inn i ølet før flasking. Det er tilsatt 6 gram sukker pr liter øl, og flaskingen gikk greit.
Hvilken virkning vil det ha på ølet at det fikk ALTFOR MYE OKSYGEN før flaskingen?
Det blir oksidert. Drikk fort.
 
Synd!
Hadde selv en IPA som også ble oksidert.
Smakte himmelsk første uken, men så ble det rimelig kjipe greier...
Drikk det du makter! :p
 
Jeg har gjort slike feil selv opp igjennom. Glemt Humle tilsetninger osv. Selv om det føles kjipt når det skjer så er det alltid mulig å få lærdom ut av det. Nå kan du jo bli ekspert på å gjenkjenne oksidering i øl feks. Se hvor raskt ølet taper seg nå, kontra hvor lang tid ølet holder seg ferskt neste gang du brygger det riktig.

Sent from my F8331 using Tapatalk
 
Tilbake
Topp