FrodeSy
Norbrygg-medlem
Porter (ekstrakt) står på lagring og da er det vel på tide å begynne å vurdere oppskrift på neste brygg ;D Ikke alltid like lett å velge, men det skal bli enten en british bitter eller pale ale. Dagsformen tilsier APA, og har således "ekstraktifisert" en APA-oppskrift slik:
Statistics
Volume: 15 liters
OG: 1054
FG: 1015
Alcohol: 5.35 % by vol.
Colour: 13 EBC (Amber)
Bitterness: 46 IBU
BU/GU: 0.85
Fermentables
Dry Light Extract 2160 grammes
Crystal Malt 135 89 grammes
Hops
Chinook 11.4% alpha 28 grammes 60 minutes
Cascade 6.6% alpha 17 grammes 10 minutes
Cascade 6.6% alpha 17 grammes 1 minutes
Amarillo 8.6% alpha 17 grammes dry hopped
Fermentation
Yeast: 1056 American Ale (2 liters starter iflg MrMalty)
Fermented at 20 degrees C for 7 days.
Fermented at 21 degrees C for 7 days.
Lagered at 21 degrees C for 12 days.
Comments:
Krystalmalt mesket i kokekar i 65 - 70 grader i 30 minutt.
Super irish moss 15 min koketid.
Ingen humlepose.
Oppskrift inspirert av American Pale Ale av Lars Bjørnstad og Espen A. Haavardsholm.
Edit: Etter å ha tenkt litt ser jeg at denne får kan hende litt for lite innslag av spesialmalt for smak og fylde. Jeg er for så vidt ikke veldig glad i for mye smak i pale ale, men ønsker heller ikke for mye ekstraktpreg om jeg kan unngå det. Er det noen som har synspunkt på om jeg f.eks. øker innslag krystallmalt til 7 - 10 % (150 - 210 gram)?
Statistics
Volume: 15 liters
OG: 1054
FG: 1015
Alcohol: 5.35 % by vol.
Colour: 13 EBC (Amber)
Bitterness: 46 IBU
BU/GU: 0.85
Fermentables
Dry Light Extract 2160 grammes
Crystal Malt 135 89 grammes
Hops
Chinook 11.4% alpha 28 grammes 60 minutes
Cascade 6.6% alpha 17 grammes 10 minutes
Cascade 6.6% alpha 17 grammes 1 minutes
Amarillo 8.6% alpha 17 grammes dry hopped
Fermentation
Yeast: 1056 American Ale (2 liters starter iflg MrMalty)
Fermented at 20 degrees C for 7 days.
Fermented at 21 degrees C for 7 days.
Lagered at 21 degrees C for 12 days.
Comments:
Krystalmalt mesket i kokekar i 65 - 70 grader i 30 minutt.
Super irish moss 15 min koketid.
Ingen humlepose.
Oppskrift inspirert av American Pale Ale av Lars Bjørnstad og Espen A. Haavardsholm.
Edit: Etter å ha tenkt litt ser jeg at denne får kan hende litt for lite innslag av spesialmalt for smak og fylde. Jeg er for så vidt ikke veldig glad i for mye smak i pale ale, men ønsker heller ikke for mye ekstraktpreg om jeg kan unngå det. Er det noen som har synspunkt på om jeg f.eks. øker innslag krystallmalt til 7 - 10 % (150 - 210 gram)?