Amber ale smaker grusomt.

Mc.

Norbrygg-medlem
Brygget en amber ale fra et ølsett. Traff OG og FG. Humlet med tørket humle og satt til gjæring med MJ - 42. Gjæret i 14 dager før flasking. 6 g sukker pr liter.
Alt gikk etter planen. Men ølet smaker grusomt. Først søtt, så med en veldig heftig ettersmak av gjær. Det har stått et par mndr nå, men smaker fælt enda.
Det eneste aviket er at vi ikke stakk om etter 7 dager som det sto i oppskriften. Trodde ikke det var nødvendig ?
Er det gjærtypen eller noe annet som gjør det?
 
Brygget en amber ale fra et ølsett. Traff OG og FG. Humlet med tørket humle og satt til gjæring med MJ - 42. Gjæret i 14 dager før flasking. 6 g sukker pr liter.
Alt gikk etter planen. Men ølet smaker grusomt. Først søtt, så med en veldig heftig ettersmak av gjær. Det har stått et par mndr nå, men smaker fælt enda.
Det eneste aviket er at vi ikke stakk om etter 7 dager som det sto i oppskriften. Trodde ikke det var nødvendig ?
Er det gjærtypen eller noe annet som gjør det?
Temperatur under gjæringa?
 
Hvilken gjær brukte du? og hvor sterkt er ølet? (% - abv)

Først og fremst kan dette være fordi ølet ditt er enda "ungt", så prøv å gi det litt mer tid før du smaker igjen. (Ikke dump ølet i hvertfall)

Hvis du er helt sikker på at det er en "feilvare", så kan dette forsåvidt være resultat av "Autolyse", som kommer av gammel/dårlig gjær.
 
Sist redigert:
Mangrove Jacks M-42. ABV litt over 5 %. De skal få stå noen uker til, men så blir det mat til dodraugen.
 
Meld deg inn i norbrygg og få ølet vurdert av en dommer, kan være lærerikt :)
Er medlem o_O. Har allerede sendt inn øl til vurdering, men ikke denne. Kan bli aktuelt kanskje. Men trenger ikke å være en ekspert for å kjenne at dette ølet er dårlig :(.
 
Er medlem o_O. Har allerede sendt inn øl til vurdering, men ikke denne. Kan bli aktuelt kanskje. Men trenger ikke å være en ekspert for å kjenne at dette ølet er dårlig :(.
Nei, men kanskje du lærer litt om hvorfor så slipper du å gjenta feilen.
 
Det hadde vært fint. Skjønner ikke hvorfor den gjærsmaken er der. Mulig jeg burde ha stukket om som oppskriften sa. Mulig mengde gjær hadde gått ned.
 
Å stikke om hadde neppe hjulpet. Det hadde hatt noe for seg om ølet skulle stå på kar i fire uker eller mer.
 
Tror jeg også. Brukte for første gang tørket humle. Men ser ikke at den skal ha forårsaket gjærsmaken.
 
Neida. Den "grusome" smaken er gjær. Ellers litt for søtt etter min smak. Men akkurat det oppleves vel forskjellig etter hva en liker.
 
Tilbake
Topp