Mc.
Norbrygg-medlem
Brygget en amber ale fra et ølsett. Traff OG og FG. Humlet med tørket humle og satt til gjæring med MJ - 42. Gjæret i 14 dager før flasking. 6 g sukker pr liter.
Alt gikk etter planen. Men ølet smaker grusomt. Først søtt, så med en veldig heftig ettersmak av gjær. Det har stått et par mndr nå, men smaker fælt enda.
Det eneste aviket er at vi ikke stakk om etter 7 dager som det sto i oppskriften. Trodde ikke det var nødvendig ?
Er det gjærtypen eller noe annet som gjør det?
Alt gikk etter planen. Men ølet smaker grusomt. Først søtt, så med en veldig heftig ettersmak av gjær. Det har stått et par mndr nå, men smaker fælt enda.
Det eneste aviket er at vi ikke stakk om etter 7 dager som det sto i oppskriften. Trodde ikke det var nødvendig ?
Er det gjærtypen eller noe annet som gjør det?