Har vel sett det brukt det også, og også BU (brewers units) samt oe° seff...Jeg bruker nesten bestandig oe...
Er det en fordel å lage en starter av feks en pakke w34/70 i forhold til å rehydrere å pitche flere pakker for å oppnå sammme antall gjæceller, bortsett fra pris?
Er det en fordel å lage en starter av feks en pakke w34/70 i forhold til å rehydrere å pitche flere pakker for å oppnå sammme antall gjæceller, bortsett fra pris?
Virker merkelig, i alle fall når det gjelder acetaldehyd. Og hvis den ikke hadde diacetyl som fersk, er det rart om det skulle ha utvikla seg over tid.Båser liv i denne. Jeg brygget en pils til NM, 10 L med OG 1.054. Denne var veldig god som fersk og kom seg fint gjennom de innledende rundene, men falt fullstendig gjennom i finalen. Acetaldehyd og Diacetyl var tilbakemeldingene.
Jeg brukte en pose WLP830 og gjæret ved ti grader, iht WL skulle dette være tilstrekkelig med gjær, men den var veldig sen med å komme i gang.
Kan jeg anta at dette skyldes primærgjæring, eller kan det skyldes feil temperatur ved flaskekarbonering? Jeg setter flaskene i romtemp, ca 20C for karbonering. Kjedelig med slike feil som blir mer og mer tydelig jo mer et øl modnes.
Akkurat det tviler jeg påDommerne kan jo ha tatt feil.
Jeg har faktisk dømt sjøl i år - bare en flight, riktignok, for det kom så mye i veien. Og jeg ville ikke drømme om å bli opprørt om noen antyda at jeg kunne ha tatt feilAkkurat det tviler jeg på
Jeg har jo drukket den selv underveis ogsåMen jeg skal ikke beskrive det som acetaldehyd og DMS for så god på usmakelig er jeg ikke, men noe er feil.