Brygget en sak som gikk fra 1070 til 1020 på 5 dager og så til 1009 de neste 9 dagene. Er ikke det litt muffins, eller kan det skyldes sinnsykt mye gjær siden jeg helte rett på ei wlp007-gjærkaka?
Brukte 18 kg malt og måtte dobbeltmeske. Først halvparten i en time på 64 grader, skyldte som vanlig og mesker så videre med de siste 9 kg. Etter en halvtimes mesking oppdaget jeg noe jeg burde tenkt på: tempen i mesken hadde økt fra 64 til 70 grader pga skyllingen. Talentløst!
Så, jeg forventet dårlig utgjæring, men det er snarere motsatt. Hva er det som foregår!
Brukte 18 kg malt og måtte dobbeltmeske. Først halvparten i en time på 64 grader, skyldte som vanlig og mesker så videre med de siste 9 kg. Etter en halvtimes mesking oppdaget jeg noe jeg burde tenkt på: tempen i mesken hadde økt fra 64 til 70 grader pga skyllingen. Talentløst!
Så, jeg forventet dårlig utgjæring, men det er snarere motsatt. Hva er det som foregår!