Gjorde et lite eksperiment på hvor fort man kan lage pils.
10 liter vann
2.5kg DME
30g Magnum ved 20 minutt.
100g Mittelfruh ved 0.
Skal bli sånn ca 5.3%, 20 IBU.
20 minutters kok.
Overført til Corneliusfat og tilsatt 8 liter vann. Tok med stort sett alt i gryta trub og drit. Tror jeg brukte omtrent 25 minutter på bryggedagen!
Hadde i en pakke rehydrert w34/70, koblet på Clear beer ubåt istedet for stigrør. Trykkregulator på 15 PSI.
Gjæret på 18C til den det var ca 5 poeng igjen, skrudd da opp trykket for å få riktig karbonering. Etter 4 dager og endt gjæring ble fatet kastet i fryseren på -1C. Sto 3 dager til for å bunnfelle. Tok første smak etter 7 dager fra pitching. Resultat ble et nydelig friskt øl med god lagerprofil, ingen svovel, uten andre defekter og god humle aroma. Faktisk en av mindre bedre tyske pils
.
Første tapping så slik ut (ikke brukt noe form for klaringsmiddel, tappet rett i fra gjærinscorneliusen, står fortsatt på gjærkaka):

10 liter vann
2.5kg DME
30g Magnum ved 20 minutt.
100g Mittelfruh ved 0.
Skal bli sånn ca 5.3%, 20 IBU.
20 minutters kok.
Overført til Corneliusfat og tilsatt 8 liter vann. Tok med stort sett alt i gryta trub og drit. Tror jeg brukte omtrent 25 minutter på bryggedagen!
Hadde i en pakke rehydrert w34/70, koblet på Clear beer ubåt istedet for stigrør. Trykkregulator på 15 PSI.
Gjæret på 18C til den det var ca 5 poeng igjen, skrudd da opp trykket for å få riktig karbonering. Etter 4 dager og endt gjæring ble fatet kastet i fryseren på -1C. Sto 3 dager til for å bunnfelle. Tok første smak etter 7 dager fra pitching. Resultat ble et nydelig friskt øl med god lagerprofil, ingen svovel, uten andre defekter og god humle aroma. Faktisk en av mindre bedre tyske pils
Første tapping så slik ut (ikke brukt noe form for klaringsmiddel, tappet rett i fra gjærinscorneliusen, står fortsatt på gjærkaka):

Sist redigert: