Eduard
Norbrygg-medlem
Nøgne Ø inviterer igjen til Hjemmebryggerdager. I dag er datoene satt til 29/1 og 26/3. Ølet er Pale Ale og prisen er 990,- pr person for begge dagene (eller 1040 hvis du bestiller en ekstra gjær- eller bakteriekultur). Alle deltagere får med seg 20 liter vørter og gjær hjem. Vi ønsker at alle gjør sitt beste og mest kreative med denne vørteren, f.eks smakstilsetninger, gjærtype, eller gjæringsemperatur. For de som ønsker å kjøpe malt eller humle,så selger vi dette til rabbatterte priser denne dagen.
Når du melder deg på, må du huske å velge gjær. Sjekk tilgjengelige gjærtyper på www.whitelabs.com og indiker for oss hvilken du vil ha, så bestiller vi den for deg. Påmeldingsfristen er 25/12/2010.
I år foreslår vi at alle booker hotell selv. Her er linker til noen overnattingssteder i Grimstad:
http://www.strandhotelfevik.no/ http://www.bieapart.no/
http://www.rica.no/Hoteller/Rica-Hotel-Grimstad/ http://www.visitnorway.com/no/Product/?pid=70495
http://www.grimstad-vertshus.no/
Program:
29/1
1000 Innmesking
1300 Lunch
1400 Hjemmebryggerforum
1800 Knockout
26/3
1600 Innlevering til dommerpanel
1615 Ølsmaking med extended snacks
1900 Kåring av beste Pale Ale og mest kreative brygg
1915 Middag
Og hva får man for 990,- kr?
29/1
1. Være med å brygge Pale Ale
2. Lunch og en øl
3. Sjansen til å kjøpe malt til kr 10 per kg og humle til 200 kr per kg
4. En dag med trivelige hjemmebryggere der alle kan lære masse av hverandre.
5. 20 liter Pale Ale vørter og egenvalgt gjær til å ta med på slutten av dagen(bøtte også selvsagt).
26/3
1. Sjansen til å dele erfaringer med andre
2. Middag med øl
Basert på erfaringer fra tidligere hjemmebryggerdager, har vi følgende anmodninger til deltagere:
1. Det er mange som ønsker å delta, så om du ikke tror at du får anledning til å stille begge dager, er det smart å indikere dette når du melder deg på, slik at de som vil ha med seg begge dagene får fortrinnsrett.
2. På første dagen (da vi brygger) er det viktig å ha på støvler. Det blir litt søl når vi skal helle vørter i 50 gjæringsbøtter.
3. Det er også praktisk om man er forsiktig med inntak av alkohol denne dagen, fordi det erfaringsmessig er lett å gå surr i logistikken når alle skal ha hver sin bøtte fylt med vørter. Det er mange mennesker og mange bøtter og mange gjærtyper og mye vørter på et relativt lite område. I seg selv en utfordring, selv for de edrue.
4. På dag nr 2 ønsker vi at alle tar med sine egne øl (og gjerne kreative snacks) men smaker/drikker andres øl.
Norbrygg planlegger å stille med en dommer til ølsmakefesten. Eventuelle spørsmål kan rettes til bryggeriet på tlf 37257400. Obs: tilbudet gjelder alle hjemmebryggere og begrenses ikke til medlemmer i Norbrygg.
EDIT: Man kan ta med en kompis eller samboer eller ektefelle på siste kvelden. Det oppfordres til å gjøre denne kvelden litt mindre mannsdominert enn i fjor...........
Vel Møtt!!
OBS: Det er nå stengt for påmelding.