Mitt første maltbrygg er ferdiggjæret. Jeg mesket på 60 grader 30 miniutter og 70 grader i 30 minutter. Den siste delen litt plundrete med tett utløp under herms, men men, som de sier: det blir øl likevel 
SG 1.052 OG 1,073 FG 1.011 (På 18 gr. C). Vørtermengde til gjæring 22,5 liter. Den har gjæret nu i 18 dager. Er det bare å få den over på corneliusfatet, eller skal jeg la den stå på bunnfallet enda en stund?
Den smakte alldeles fantastisk, på tross av 18 gr. C og uten Co2. Litt stolt nu :brygging:
Og dessuten, hvordan beregner jeg alkoholinnholdet?
SG 1.052 OG 1,073 FG 1.011 (På 18 gr. C). Vørtermengde til gjæring 22,5 liter. Den har gjæret nu i 18 dager. Er det bare å få den over på corneliusfatet, eller skal jeg la den stå på bunnfallet enda en stund?
Den smakte alldeles fantastisk, på tross av 18 gr. C og uten Co2. Litt stolt nu :brygging:
Og dessuten, hvordan beregner jeg alkoholinnholdet?