Erlend H.
Norbrygg-medlem
Jeg her en Engelsk bitter som gjæret fra 1060 til 1018 på 5 dager ved 18 grader. Satte opp temperaturen til 19 grader for å se om det ble noe mer fart, men den har ikke rørt seg på 7 dager .
Er det bare å kjøle ned noen dager før jeg tapper på fat, eller er det mulig å få litt mere utgjæring på denne?
Grain bill ser slik ut:
Pale malt 3,6kg
Münchener 1 kg
Crystal 150 0,3kg
Red crystal 400 0,3 kg.
20 liter batch, mesket på 67 grader i 70 min. Både jeg og Beersmith hadde håpet på FG 1014 på denne, spesielt med en gjær som WLP007 som virkelig er sulten på sukker i følge reklamen... Har nå 5,5% istedet for 6,1% så denne virker sikkert, og smaker såpass upåklagelig rett fra gjæringsdunken at jeg faktisk sitter å drikker rett av litermålet etter hydrometermålinga :biersmile: Fantastisk rødbrun farge på denne også.
Mvh,
Erlend H.
Er det bare å kjøle ned noen dager før jeg tapper på fat, eller er det mulig å få litt mere utgjæring på denne?
Grain bill ser slik ut:
Pale malt 3,6kg
Münchener 1 kg
Crystal 150 0,3kg
Red crystal 400 0,3 kg.
20 liter batch, mesket på 67 grader i 70 min. Både jeg og Beersmith hadde håpet på FG 1014 på denne, spesielt med en gjær som WLP007 som virkelig er sulten på sukker i følge reklamen... Har nå 5,5% istedet for 6,1% så denne virker sikkert, og smaker såpass upåklagelig rett fra gjæringsdunken at jeg faktisk sitter å drikker rett av litermålet etter hydrometermålinga :biersmile: Fantastisk rødbrun farge på denne også.
Mvh,
Erlend H.