Viktste
Norbrygg-medlem
Jeg har en Brown Ale som ikke vil gjære skikkelig ut.
OG 1.070, mesket på 66 grader.
6.30 kg Pale
0.50 kg LME
1.00 kg flaked barley
0.20 kg Cara Amber
0.15 kg pale chokolate
0.10 kg roasted barley
WLP005 (plenty med slurry fra en PA som heller ikke gjæret godt ut - Pale Ale - 3 liter starter i en 1.044 vørter, gjæret kun til 1.018. Den er nå på fat.
Brown Ale'n har gjæret på ca 19 grader og stopper på 1.025 . Får å prøve å få bedre utgjæring har jeg økt temperaturen til 23 grader og rørt opp gjærkaken et par ganger, men den er fortsatt på 1.025 (kanskje 1.024 med litt godvilje...)
Er det en opsjon å tilsette tørrgjær (f.eks. nottingham) for å komme i mål?
OG 1.070, mesket på 66 grader.
6.30 kg Pale
0.50 kg LME
1.00 kg flaked barley
0.20 kg Cara Amber
0.15 kg pale chokolate
0.10 kg roasted barley
WLP005 (plenty med slurry fra en PA som heller ikke gjæret godt ut - Pale Ale - 3 liter starter i en 1.044 vørter, gjæret kun til 1.018. Den er nå på fat.
Brown Ale'n har gjæret på ca 19 grader og stopper på 1.025 . Får å prøve å få bedre utgjæring har jeg økt temperaturen til 23 grader og rørt opp gjærkaken et par ganger, men den er fortsatt på 1.025 (kanskje 1.024 med litt godvilje...)
Er det en opsjon å tilsette tørrgjær (f.eks. nottingham) for å komme i mål?