West Coast Lager

Har en ABC West Coast Lager som skal tørrhumles i dag. Brygget hos naboen og la igjen oppskriften der, og han er nå på ferie. Er det noen som har humleskjemaet liggende som kan dele?
 
Skriver meg på denne, har et enormt lager av humle som må brukes opp og en WLP830 klar til bruk.
Bryggselv to the rescue:
11 g Chinook, pellets, 13 % aa, FWH4 10 g Amarillo, pellets, 9,1 % aa, 20 min. 10 g Simcoe, pellets, 12,2 % aa, 20 min. 15 g Amarillo, pellets, 9,1 % aa, 10 min. 15 g Simcoe, pellets, 12,2 % aa, 10 min. 25 g Amarillo, pellets, 9,1 % aa, 2 min. 25 g Simcoe, pellets, 12,2 % aa, 2 min. 25 g Amarillo, pellets, 9,1 % aa, tørrhumle 25 g Simcoe, pellets, 12,2 % aa, tørrhumle
 
ABC Westcoast Lager

OG: 1.046-49 FG: 1.011 IBU: 40 (Noonan) ABV: 4.9 BV: 1.811 BU/GU2: 0.83 Volum: 25 liter ME3: 75%


Malt
4.4 kg Pilsnermalt, 3 EBC 230 g Münchenermalt, 25 EBC Total: 4.6 kg

Humle
11 g Chinook, pellets, 13 % aa, FWH4 10 g Amarillo, pellets, 9,1 % aa, 20 min. 10 g Simcoe, pellets, 12,2 % aa, 20 min. 15 g Amarillo, pellets, 9,1 % aa, 10 min. 15 g Simcoe, pellets, 12,2 % aa, 10 min. 25 g Amarillo, pellets, 9,1 % aa, 2 min. 25 g Simcoe, pellets, 12,2 % aa, 2 min. 25 g Amarillo, pellets, 9,1 % aa, tørrhumle 25 g Simcoe, pellets, 12,2 % aa, tørrhumle

Gjær
WLP833/830

Mesk
15 min på 55°C, 45 min. på 66°C, 5 min. på 77°C. Eventuelt 90 min. på 66°C. Koking i 90 min.
Bruker man det enkle meskeskjemaet: Start med 25 liter vann på 68°C, når man tilsetter malten vil mesketemperaturen
synke til ca. 66°C. Mesk som anvist. Skyll med 8.2l vann på 79°C for å ta høyde for vanntap til malten og avkok. Da vil man få et kokevolum på ca. 28 l.

Gjæring
21 dager på 10°C, med tørrhumling fra dag 11. Lagring i 4 uker på 2°C.

Flaskning
6 gram per ferdig liter øl.
Vi anbefaler
Gjærnæring, de siste 15 min av koketiden
Klarningsmiddel, de siste 15 min av koketiden
 
Tilbake
Topp