ABC Westcoast Lager
OG: 1.046-49 FG: 1.011 IBU: 40 (Noonan) ABV: 4.9 BV: 1.811 BU/GU2: 0.83 Volum: 25 liter ME3: 75%
Malt
4.4 kg Pilsnermalt, 3 EBC 230 g Münchenermalt, 25 EBC Total: 4.6 kg
Humle
11 g Chinook, pellets, 13 % aa, FWH4 10 g Amarillo, pellets, 9,1 % aa, 20 min. 10 g Simcoe, pellets, 12,2 % aa, 20 min. 15 g Amarillo, pellets, 9,1 % aa, 10 min. 15 g Simcoe, pellets, 12,2 % aa, 10 min. 25 g Amarillo, pellets, 9,1 % aa, 2 min. 25 g Simcoe, pellets, 12,2 % aa, 2 min. 25 g Amarillo, pellets, 9,1 % aa, tørrhumle 25 g Simcoe, pellets, 12,2 % aa, tørrhumle
Gjær
WLP833/830
Mesk
15 min på 55°C, 45 min. på 66°C, 5 min. på 77°C. Eventuelt 90 min. på 66°C. Koking i 90 min.
Bruker man det enkle meskeskjemaet: Start med 25 liter vann på 68°C, når man tilsetter malten vil mesketemperaturen
synke til ca. 66°C. Mesk som anvist. Skyll med 8.2l vann på 79°C for å ta høyde for vanntap til malten og avkok. Da vil man få et kokevolum på ca. 28 l.
Gjæring
21 dager på 10°C, med tørrhumling fra dag 11. Lagring i 4 uker på 2°C.
Flaskning
6 gram per ferdig liter øl.
Vi anbefaler
Gjærnæring, de siste 15 min av koketiden
Klarningsmiddel, de siste 15 min av koketiden