loebrygg
Norbrygg-medlem
Mener du nye versjoner av de vi publiserte i fjor (episode 2 og 4)?
Jeg kan sikkert høre på de gamle episodene om igjen
Mener du nye versjoner av de vi publiserte i fjor (episode 2 og 4)?
Eller var det en subtil ironi her jeg gikk glipp av?Jeg kan sikkert høre på de gamle episodene om igjen
"There is already to much american IPAs in the world" -Abraham Lincoln-Kan vi ikke ha en om Amerikansk IPA
"There is already to much american IPAs in the world" -Abraham Lincoln-
hehe, er selvfølgelig helt enig med både deg og @loebrygg at Amerikansk IPA fortjener en episode. Er bare veldig langt fra den type øl jeg liker. Kan faktisk med hånden på hjertet si at jeg enda ikke har smakt en A-IPA som jeg virkelig likte. Mye som går ann å drikke selvfølgelig men er rett og slett ikke min ølstil."Man kan aldri få et for stort utvalg av amerikanske IPA som er brygget med kjærlighet og omhu" -Miguel.
Men. En sånn episode hadde egentlig vært mer interessant om man tok for seg selve prosessen, ikke nødvendigvis oppskriften.
I mine øyne så er oppskriften kanskje 20%, men prosessen hvordan man behandler og når man tilsetter humlene I en IPA det som virkelig tar en IPA fra middelmådig vinmonopol-IPA til et fantastisk øl.
Du glemte å holde opp ironiskiltet!Inlegget mitt var faktisk ment ironisk,
men jeg hadde ihvertfall kost meg med en slik episode uansett
Eller var det en subtil ironi her jeg gikk glipp av?![]()
Det er notert, hr. Berger! Personlig har jeg liten erfaring med skotske øl (bortsett fra en noe tåkete korpstur til Edinburgh i min ungdom, minnes vagt at McEwans Heavy gikk ned på høykant...), desto større grunn til å utforske stilen(e). Tips til kommersielle eksempler jeg bør prøve?
Innis and Gunn har vel noen gode?Belhaven's St.Andrew er det eneste jeg kommer på i farten - og den er vel humlet litt ut av stil. Og så er det en serie med andre gode butikkøl - som den stakkars hukommelsen min forgjeves graver etter. (pinlig).
Innis and Gunn har vel noen gode?
Skotsk øl er også et mysterium for meg. Jeg vet at det finnes, ut fra litteraturen høres det godt ut, har smakt én wee heavy... ellers: vakuum.Har jeg faktisk ikke smakt. De jeg tenker på, er ganske vanlige i butikker med litt utvalg. Tjukke/breie flasker.
Interessen for skotsk har litt spinkelt grunnlag; 4-5 øl jeg har smakt, og så de to jeg har brygget. Men det har vært godt. Og så har jeg lest litt. Samme virkning som å lese kokebøker; du kan bli bra sulten av det.
Ron Pattinson har skrevet en del om skotsk øl. Problemet er at mye av det er vanskelig å skille fra engelsk øl. Skottene brygget også kollosalt mye IPA på 1800-tallet, så det er ikke helt sant at de brukte lite humle.