Satte mitt første BIAB all-grain brygg i går, men venter fortsatt på at det skal bli litt aktivitet i gjærlåsen (24 timer har gått nå). Har bare erfaring fra ekstraktbrygging med spesialmalt fra tidligere og da har alltid stormgjæringen begynt i løpet av en natt...
Gjæringskaret står på ca. 17-18C og kjølte det også ned til denne temperaturen i gryta før jeg hadde det i karet. Samme prosedyre mht tilføring av oksygen er gjort som før (vørter er helt over i gjæringskar med "splashing" og ristet godt etterpå). Brukte Safale US-05.
Ellers gikk alt fint med brygget, så vidt jeg kan forstå. Brukte 25L vann på 5kg pale malt og endte opp med 17L med OG på 1.060.
Skyldes manglende synlig og hørbar aktivitet rett og slett at volumet på vørteren er såpass lite i forhold til gjæringskaret? Det tar vel 27L.
Gjæringskaret står på ca. 17-18C og kjølte det også ned til denne temperaturen i gryta før jeg hadde det i karet. Samme prosedyre mht tilføring av oksygen er gjort som før (vørter er helt over i gjæringskar med "splashing" og ristet godt etterpå). Brukte Safale US-05.
Ellers gikk alt fint med brygget, så vidt jeg kan forstå. Brukte 25L vann på 5kg pale malt og endte opp med 17L med OG på 1.060.
Skyldes manglende synlig og hørbar aktivitet rett og slett at volumet på vørteren er såpass lite i forhold til gjæringskaret? Det tar vel 27L.