Veldig lav FG på vår første Saison

Hei.

I går tappet vi vår første Saison, basert på oppskrift fra Bakke Brygg:

http://www.brewersfriend.com/homebrew/recipe/view/121344/bakke-brygg-saison-20-l

Vi endte på samme OG som i oppskriften (1.060) og 19 liter i gjæringskaret.
Gjæringskaret har holdt mellom 20 og 21 grader under hele fermenteringen, og vi har ikke målt SG underveis.
Overraskelsen var derfor stor da vi skulle tappe ølet i går, og vi målte FG til 1.001 :)

Prøvesmakte mesterverket før flasking og det var overraskende godt allerede.
Saison som type skal jo være tørr og lett syrlig, men denne blir kanskje i overkant tørr?

Hva er det som gjør at vi har fått så lav FG? For lav mesketemperatur?

 
Saisongjæren attenuerer svært godt under rette arbeidsforhold. Sukkeret dere tilsatte hjelper også på. Antar lav mesketemp I tillegg
 
Jeg hadde glemt at vi tilsatte sukker, men det var sikkert medvirkende som du sier. Ser i notatene mine at FG endte på 1.003 og ikke 1.001 som jeg skrev tidligere. Jeg ser av andre poster at en eventuell infeksjon også kan gjøre at man får lav FG, men det hadde man kanskje sett / luktet allerede ved åpning av gjærkaret?

 
Jeg tappet også i går, dog en Blonde, men med Belle Saison tørrgjær. Gikk fra 1,050 til 1,004 på to uker, ca. 22 grader jevnt hele veien, startet litt lavere. Ganske fornøyd :)!
 
Tilbake
Topp