Våt eller tørr mesk?

Hva er best eller verst?

En for vått eller for tørr mesk? Tenker på i forhold til OG og effektivitet. Skal batch sparge, så lurer litt på dette i forbindelse med beregning av skyllevann.

Noen som har erfaringer rundt dette?
 
Ingen ekspert her men ut ifra det jeg har erfart er det bedre å ha litt mer vann enn du trenger enn det er å ha så lite at alt kornet ikke blir tilstrekkelig gjennombløtt

Bare husk at jo mer unødvendig vann du har jo lavere blir enzymkonsentrasjonen.
 
Det viktigste er god skylling, altså bør du ha tilstrekkelig vann igjen etter mesken til å skylle to ganger. Med rundt 2,5 liter vann per kg malt bør det gå fint. Rør godt i mesken før du skyller, la den sette seg igjen, og sirkuler til vørteren blir noenlunde klar.
 
Tykk mesk = mer stabil
Tynn mesk = mindre stabil
Skylling med vann av feil ph-verdi er ikke optimalt och trekker smaker ur mesken du ikke vill ha (ved høy tilsettning).

Er sikkert noen her som liker disse og andre feilsmaker...!

Meske uten skylling = bedre...
 
Tykk mesk = mer stabil
Tynn mesk = mindre stabil
Skylling med vann av feil ph-verdi er ikke optimalt och trekker smaker ur mesken du ikke vill ha (ved høy tilsettning).

Er sikkert noen her som liker disse og andre feilsmaker...!

Meske uten skylling = bedre...

Tja. Så lenge pH-en er rett vil du ikke få problemer med skyllingen.
 
Tilbake
Topp