Hei. :help:
Jeg har startet et prosjekt med å lage en hjemmelaget koker (noe lignende BB60). Nå har jeg kommet til et punkt hvor jeg må velge et varmeelement som jeg kan bruke, til fornuftig pris. Kunne tenke meg mellom 4-5kw, da kokeren blir omlag 75 liter (innvendige mål: h=54cm og dia=42cm).
Tanken er at varmeelementet skal være på undersiden av bunnplaten, altså ikke i kontakt med vesken (slik som BB30 og BB60). Er også åpen for bedre forslag som også innebærer varmeelement på innsiden, altså i kontakt med vesken.
Bunnplaten til selve "kokeren" er planlagt en tykkelse på 3mm (evt. tykkere?). Da er tanken at grumset ikke skal brenne seg fast i bunnplaten under selve kokingen.
Jeg har "surfet" litt på nettet, men har ikke blitt noe særlig klokere på dette med varmeelement. Har funnet en som kunne vært spennende, da med tanke på form, styrke (kW) og pris.
http://www.aliexpress.com/item/Stai...er-Heater-Element-6000W-220V/1414324602.html
Denne er ikke lenger tilgjengelig, men noe tilsvarende dette ville vært flott, trur jeg. Tanken med denne (linken ovenfor) er at den ser ut til å ha en jevn varmefordeling på underplaten.
Er det noen nå som føler at de har en hjelpende hånd og gode forslag til hvordan jeg kan løse dette med varmeelement og oppvarming?
- Bør elementet være i kontakt med vesken eller er det best å ha det på undersiden?
- Bør bunnen være tykkere enn 3mm?
Tar gjerne i mot linker og forklaringer om ulike varianter.
På forhånd, takk for hjelpen :skitbra:
Jeg har startet et prosjekt med å lage en hjemmelaget koker (noe lignende BB60). Nå har jeg kommet til et punkt hvor jeg må velge et varmeelement som jeg kan bruke, til fornuftig pris. Kunne tenke meg mellom 4-5kw, da kokeren blir omlag 75 liter (innvendige mål: h=54cm og dia=42cm).
Tanken er at varmeelementet skal være på undersiden av bunnplaten, altså ikke i kontakt med vesken (slik som BB30 og BB60). Er også åpen for bedre forslag som også innebærer varmeelement på innsiden, altså i kontakt med vesken.
Bunnplaten til selve "kokeren" er planlagt en tykkelse på 3mm (evt. tykkere?). Da er tanken at grumset ikke skal brenne seg fast i bunnplaten under selve kokingen.
Jeg har "surfet" litt på nettet, men har ikke blitt noe særlig klokere på dette med varmeelement. Har funnet en som kunne vært spennende, da med tanke på form, styrke (kW) og pris.
http://www.aliexpress.com/item/Stai...er-Heater-Element-6000W-220V/1414324602.html
Denne er ikke lenger tilgjengelig, men noe tilsvarende dette ville vært flott, trur jeg. Tanken med denne (linken ovenfor) er at den ser ut til å ha en jevn varmefordeling på underplaten.
Er det noen nå som føler at de har en hjelpende hånd og gode forslag til hvordan jeg kan løse dette med varmeelement og oppvarming?
- Bør elementet være i kontakt med vesken eller er det best å ha det på undersiden?
- Bør bunnen være tykkere enn 3mm?
Tar gjerne i mot linker og forklaringer om ulike varianter.
På forhånd, takk for hjelpen :skitbra: