Mitt første brygg har nå stått siden ettermiddag lille julaften.
Jeg gjorde en tabbe å rehydrerte gjæren i vann som var nær kokepunktet, men fikk ganske raskt avkjølt blandingen til 37 °C. Selv om det ante meg at gjæren var død satte jeg brygget som angitt. Dunken er satt i rommet med mest stabil temperatur, som i hele perioden den har stått der har holdt max 18,3 og min. 17,6.
Nå er det veldig mye aktivitet i gjærlåsen. Det plopper i serier av 4-6 plopp, 3-5 ganger i minuttet.
Er dette et tegn på at det er ødelagt?
Jeg gjorde en tabbe å rehydrerte gjæren i vann som var nær kokepunktet, men fikk ganske raskt avkjølt blandingen til 37 °C. Selv om det ante meg at gjæren var død satte jeg brygget som angitt. Dunken er satt i rommet med mest stabil temperatur, som i hele perioden den har stått der har holdt max 18,3 og min. 17,6.
Nå er det veldig mye aktivitet i gjærlåsen. Det plopper i serier av 4-6 plopp, 3-5 ganger i minuttet.
Er dette et tegn på at det er ødelagt?