Utvanning av vørter

hei, satt en India saison i går og det forsvant endel væske under kok, beregnet 28 l preboil og endte opp med 23 l i dunken med OG på 72, skulle være 65. Jeg hadde så i gjær og satte den på plass for gjæring. Fikk da en ide om å koke opp 2l vann og kjøle det ned til 20 grader og tilsette vørteren, tømte det forsiktig oppi karet uten å røre rundt, gjæringen hadde ikke startet enda da. I dag går gjæringen for fullt, men oppdaget ett hvitt felt i vørteren akkurat der jeg helte vann oppi, er det pga det ikke er sukker der som gjør at gjæren "unngår" området der vannet er, eller har jeg ødelagt hele batchen.?
 
Tror du kan ta det helt med ro. Og du har fått de store bokstavene fra Finn også:)

Jeg bekymrer meg ikke over noe som står og småputrer her nå.
Ca 45% vørter og 55% vann. OG 1.056 etter utvanning og kjennes passe bitter ut.
Gjæres fem grader under fabrikantens minimumstemperatur meg gjær som er utgått på dato.
Går helt sikkert greit :D
 
Tilbake
Topp