Flasket i går kveld ca 15 L med Engelsk Bitter Ale. Det er mitt første brygg, og jeg brukte en oppskrift som Gahr har postet på forumet. Gjæret med Safale S-04 og dette fikk stå i 10 dager (oppskriften sa 10-14 dager)
Når jeg åpnet gjæringsdunken luktet det godt av Gjær og humle, men da jeg tok en smaksprøve, dunstet det mer som hjemmebrent i nesen. Er dette å anse som en usmak pga feil gjæring, dårlig hygiene? Har gjæret i kjelleren ca 18-21 grader har det vært.
Hadde litt mindre vann en det som står i oppskriften, men gjæret på OG 1046 og tappet i går med FG 1011/1012.
Blir den bedre etter 2 uker på flaske.
Tips?
Når jeg åpnet gjæringsdunken luktet det godt av Gjær og humle, men da jeg tok en smaksprøve, dunstet det mer som hjemmebrent i nesen. Er dette å anse som en usmak pga feil gjæring, dårlig hygiene? Har gjæret i kjelleren ca 18-21 grader har det vært.
Hadde litt mindre vann en det som står i oppskriften, men gjæret på OG 1046 og tappet i går med FG 1011/1012.
Blir den bedre etter 2 uker på flaske.
Tips?